יש לי רקע באומנות, אני בעיקר מציירת ואני יודעת שתחום העיצוב זה המקום בשבילי. כרגע אני מתלבטת האם להירשם ללימודי עיצוב תעשייתי ורציתי לברר האם יש ביקוש למקצוע בארץ והאם העבודה היא רוב שעות היום מול המחשב? תודה מראש על התשובות!
מ
מכללת הדסה
לימודי עיצוב תעשייתי - ביקוש בארץ
שלום רוני,
מאחר וציינת כי את מגיעה עם רקע בתחום האומנות , לימודי תואר ראשון בעיצוב תעשייתי עשויים להתאים לך. לימודי עיצוב תעשייתי עוסקים בעיצוב ובפיתוח של מוצרים חדשים המיועדים לשימוש בחיי היומיום במרחב הביתי, הציבורי, הטכנולוגי וכו'. משך הלימודים הוא 4 שנים ובמסגרתם נלמדים קורסים כגון: תולדות העיצוב והאומנות, פיתוח מוצר, תהליכי ייצור, פיסול, רישום, תקשורת חזותית, גרפיקה למעצבים, עבודה בתלת מימד ועוד. בסיום התואר ניתן להשתלב בחברות בתור מעצבים תעשייתים, מעצבי מוצר, מעצבים בסטודיו לעיצוב בתפקידי מחקר, עיצוב ופיתוח, מעצבים עצמאיים וכן במשרדי פרסום, משרדי תכנון, ניהול ויצור, מפעלי תעשייה, אקדמיה, תעשייה צבאית ובמגוון מסגרות ציבוריות ופרטיות. לגבי שאלתך, כמו בכל תחומי חיינו, עבודה עם מחשב היא חלק אינטגראלי מעבודת המעצב ונדרשת שליטה במספר תוכנות. יחד עם זאת, המחשב הוא רק כלי המביא לידי ביטוי רעיונות, שפה צורנית, תקשורת חזותית וכו'. העיצוב התעשייתי משלב גם עבודת שטח (מחקר), עבודה עם חומר (מידול תלת-מימדי), רישום וכו'. בכל אופן, ע"מ לקבל החלטה סופית בנוגע לתחום הלימודים, מומלץ לך להגיע לימים פתוחים של מוסדות לימוד, להתייעץ עם סטודנטים שלומדים את תחומי העיצוב השונים וכן לפנות לאנשים שעוסקים בהם כדי לקבל מהם מידע נוסף. בהצלחה, מכללת הדסה