אני מאוד מתעניינת בלימודי גרפיקה, אבל עדיין נורא מתלבטת אם לעשות תואר או תעודה. אמרו לי שתואר נותן קצת יותר מרחיב וכביכול שולח "בעדינות" לשוק ועם תעודה זה כביכול יותר מהר. ושזה יותר ממוקד. זה נכון? והייתי שמחה מאוד אם יש לכם וגם למנהלת הפורום המלצה על מקום כלשהו כי אני באמת נורא מבולבלת. מצד אחד התלהבתי מאוד מכל מיני מקומות ואחר כך ראיתי תגובות שמאוד קיררו אותי, ומצד שני ראיתי תגובות לא משהו והאתר היה נראה די טוב (מה שהיה בו). ועוד דבר..האם בהכרח מקום שעולה הרבה מחייב שיהיה טוב ואיכותי בעניין הזה? ועוד דבר קטן.. לפעמים אני פוחדת שהיצירתיות שאני חושבת שיש לי לא תספיק. איך אפשר להיות בטוחים? תודה רבה.
ש
שני יונגר
לימודי גרפיקה לתואר או לתעודה?
שלום הילה,
בתעולם הגרפיקה לא צריך תעודות אקדמיות כדי למצוא עבודה טובה. זה לא סותר את הצורך של הרבה אנשים בתואר ראשון המאפשר בטווח האורך שינוי קריירה למשל לתחומים אחרים. קשה הרבה יותר בגיל מבוגר ללמוד לתואר ראשון ולכן יש יתרונות גם בזה.
אם תחום הגרפיקה הוא תחום שאת אוהבת וחשוב לך שתהיה לך רשת הביטחון האקדמית לעתיד אם תרצי לשנות כיוון, אז כבר תלמדי מה שאת אוהבת לתואר ראשון. זו מתנה מאוד גדולה לדעת מה אוהבים. אני בטוחה שהלימודים הם ברמה גבוהה והם איכותיים לתואר ראשון אך כמובן שזה לא אומר שאין בתי ספר מעולים ללימודי תעודה.
לגבי היצירתיות תגלי בהמשך הדרך מה יש בך. אם את רוצה להיות בטוחה אולי כדאי שתתחיל בקורס גרפיקה ותתחילי לעבוד בתחום, זה יסייע לך ללמוד קצת על עצמך ועל היכולות שלך. רק ככה אפשר להיות בטוחים.