אני עושה כרגע שינוי תעסוקתי, נרשמתי לתעודה בעיצוב גרפי בחולון ולאחרונה יש לי התלבטות בין גרפי לתעשייתי .
התעשייתי נשמע לי יותר מעניין, ונראה לי שיתאים לי, אך הבנתי שקשה למצוא בזה עבודה... לכן יש לי שתי שאלות:: * האם תעודה של עיצוב גרפי ממקום מוכר מספיקה או שעדיף לימודי הנדסאי. * האם תעודה בעיצוב תעשייתי ממקום מוכר מספיקה (לימודים של שנתיים בחולון) או שבעיצוב תעשייתי חייבים תואר הנדסאי כדי לעבוד בעיצוב תעשייתי???
ש
שני יונגר
עיצוב תעשייתי או גרפיקה
שלום מיטל,
לעיצוב גרפי לא צריך שום תעודה של תואר משום סוג כדי למצוא עבודה, צריך רק לימודים שיכינו אותך טב לשימוש בתוכנות השונות כישרון ויצירתיות ותיק עבודות טוב ואת על הגל.
לגבי לימודי עיצוב תעשייתי, כאן כבר הסיפור שונה לחלוטין, עדיף להיות הנדסאים כי קל יותר למצוא עבודה כהנדסאים ולא עם תואר ראשון ומומלץ ללמוד במכללה בעלת שם טוב מאוד, אני בטוחה שמהר מאוד תלמדי אם תבחרי במסלול הזה מי מהמכללות נחשבות יורת או פחות בתחום העיצוב התעשייתי.
בנוסף, אני חושבת שאין סתירה בין עיצוב גרפי לתעשייתי ודווקא להיות מעצבת גרפית יכול לספק לך יופי של עבודת סטודנט במהלך הלימודים. גם לא חייבים לעשות קורס גרפיקה כל כך ארוך כמו זה שתארת, אפשר ללמוד את התוכנות בחלקים ולהתחיל לעבוד.