אני בת 22. מנסה להחליט מה ללמוד ולא מוצאת כיוון. כל החיים נמשכתי לתחום האומנות והעיצוב ולמדתי אומנות בתיכון. החלום בגיל יותר צעיר היה להיות מעצבת אופנה אך, אני חוששת להוציא תואר בתחום שהשוק מוצף בו ולא למצוא עבודה אחרי הוצאת התואר. אני מחפשת עוד כיוונים שאוכל להצליח בהם ויכולים לעניין אותי ולא מוצאת. אני יותר טובה במקצועות ההומניים.
מתלבטת אם ללכת על תחום העיצוב או להמשיך ולחפש כיוונים חדשים.
ע
עירית
תשובה לשני
היי שני. אני בת 43. גם אני התלבטתי בגילך אם ללכת עם הלב שלי ללמוד עיצוב או להוציא תואר במקצוע הומאני. למדתי היסטוריה והייתי מורה להיסטוריה במשך 18 שנה. אלה היו שנות סבל. לפני שלוש שנים עזבתי את ההוראה והלכתי ללמוד עיצוב פנים במכון קווים. נהניתי מכל רגע בלימודים והמרצים שלי סייעו לי בכל השלבים של הקמת עסק עצמאי. התחלתי בקטן והיום אני מתפרנסת בכבוד ואוהבת את העבודה שלי. אל תסבלי כמוני. לכי עם הלב שלך. אני ממליצה כמובן על מכון קווים אבל את יכולה פשוט ללכת לשיעורי נסיון במוסדות שונים ולהתרשם.
ט
טלי מכללת הדסה
לימודי עיצוב
היי שני, תחום העיצוב הוא תחום גדול ורחב, תוכלי למצוא מסלולים כמו עיצוב פנים, עיצוב מוצר, עיצוב תעשייתי, עיצוב אופנה, ועוד... אם את מוצאת את עצמך מתעניינת בתחום אני מציעה שתלמדי ותבררי עם מוסדות המלמדים, תגיעי לימים פתוחים, תדברי עם סטודנטים ואנשים העובדים בתחום כדי להכיר ולהבין אם זה מתאים לך. אופצייה נוספת היא לקחת קורס קצר כדי לבדוק אם הנושא מעניין אותך אצלנו במכללת הדסה יש קורס עיצוב פנים בשיתוף עם שנקר וכן לימודי עיצוב תעשייתי לתואר ראשון.