היי, אני אחריי תואר במדעי ההתנהגות ומעוניינת לעשות הסבה ללימודי עיצוב גרפי ע"מ לעבוד כעצמאית. האם קורס ביצועיסט פשוט-שמלמד רק את התוכנות הבסיסיות- פוטושופ, אילוסטרייטר, אינדזיין, יספיק לי? האם הוא כולל הכנת תיק עבודות? בנוסף, מעניין אותי גם הרעיון של מיתוג לעסקים, זה משהו שמלמדים שם? ואילו מכללות הן המומלצות ביותר באיזור המרכז-תל אביב רמת גן? תודה ואחלה יום, אפרת
ש
שני יונגר
יציאה לעצמאות
שלום אפרת,
על מנת להיות עצמאית בכל תחום צריך ניסיון וקבלות כדי שיהיה לך עם מה לפנות ללקוחות. מה שבדרך כלל עדיף הוא לצבור מעט ניסין במשרד פרסום במקרה שלך וכך גם תקבלי את הניסיון בתחום המיתוג ותתחילי אולי להכיר גם לקוחות.
חשוב להדגיש כי קשה מאוד להשיא רוחים בתחום הזה ויש לעבוד קשה מאוד שעות רבות מאוד עד להשגת תוצאות. לכן, אינני באה לומר לך לא כדאי ללכת לכיוון העצמאות בתחום, אך קחי בחשבון שדרוש הרבה מעבר לקורסים מקצועיים.
כדאי מאוד שתקחי במקביל גם קורסים ביזמות עסקית וכמובן לכי ללמוד מיתוג לעסקים באחד מבתי הספר לפרסום. בשביל כל אלה תצטרכי ככל הנראה לעבוד לפחות במשרה חלקית כדי להתקיים.
להקים עסק עצמאי זה לא פשוט ומאוד תובעני ואת זה אסור לשכוח. אם זה חלומך אז לכי עליו ב 200% ולא פחות .