שלום רב, שמי צאלה ואני וטרינרית... לאחרונה החלטתי על ביצוע הסבה מקצועית לתחום העיצוב. אני רוצה ללמוד משהו שיביא אותי בדרך היעילה והקצרה ביותר להשתלבות בתעשייה בתחום זה בתפקיד מכניס במיוחד (מי לא...?) בכל מקרה, שאלותיי: באיזה פורמט עלי ללמוד (מכללה שמקנה תואר ראשון, לימודי תעודה, קורס בודד וכו')? באילו קורסים עלי להתמקד? מה דעתך על לימוד מקוון מהבית (כדוגמת מכללת SOLO, אך גם באופן כללי)? תודה רבה מראש, צאלה.
ש
שני יונגר
הסבה לתחום העיצוב
שלום צאלה,
לאיזה תחום עיצוב את מכוונת? יש עיצוב פנים ותכנון בתים כלומר אדריכלות יש עיצוב תעשייתי יש עיצוב נוף יש עיצוב גרפי
דרך קצרה בדרך כלל אין, מה שכן אם את מושכרת ביותר ותצליחי למצוא נישה טובה בתחום העיצוב תוכלי להשתכר יפה מאוד. והכי חושב תוכלי לעשות זאת במקביל לעבודה הנוכחית שלך כך שתוכלי לשמור על ביטחון כלכלי במקביל לבניית הקריירה החדשה שלך. לא כדאי מייד לזרוק הכל ולשנות כיוון לאחר שתהיי בתוך התחום תדעי הכי טוב במה את יותר טובה ומה את יותר אוהבת ואז יהיה שווה לך להשקיע את כל כולך.
לגבי למידה מהבית, אני אינני מתנגדת אך התחומים הללו דורשים עבודה טכנית רבה ולעיתים קורסים מקוונים אינם מספקים כל התשובה הדרושה. אבל אני לא שוללת כמובן וזה גם בהתאם למה שתמאים לך.
בהצלחה בכל דרך שתבחרי, שני
צ
צאלה
תודה על תשובתך! כוונתי לעיצוב גרפי
האם גם כאן יש נישות מכניסות? אני רוצה לעשות משהו שאני אוהבת (אני אומנית בנפשי), שישתלב עם אמהות (שמונה-ארבע?) ויכניס הרבה כסף. כדאי? ושוב תודה רבה! צאלה.
ש
שני יונגר
עיצוב לתחום אתרי האינטרנט
שלום צאלה,
נכון להיום עיקר הכסף בתחום העיצוב קיים בעיצוב לאתרי אינטרנט. לגבי שעות העבודה אני לא בטוחה וזה כמובן משתנה.
מה שנכון לגבי התחום הוא אפשרותך לעבוד כפרילנסרית ואז תוכלי לבחור גם את הכמות וגם את שעות העבודה בניגוד לעבודה במשרד פרסום ששם שעות העבודה נקבעות עבורך.
במידה ותהיי טובה בתחום אני בטוחה שתמצאי עבודות עצמאיות.