שלום, הנני בעלת שני תארים מתחום שלא הסב לי הרבה אושר. ברצוני לעשות הסבה מקצועית לתחום מאוד מרתק מבחינתי והוא כל עולם עיצוב הפנים. הואיל ואני מחד רוצה להשתלב בטווח קצר יחסית בשוק העבודה, חשבתי תחילה ללמוד קורס בעיצוב מטבחים כפי שמס' מוסדות מציעים, להשתלב בשוק העבודה, ולאחר מכן ללהמשיך ולעבות את השכלתי בתחום. האם כיוון המחשבה שלי נכון? אשמח לשמוע באם ישנה דרך אחרת להיכנס לעולם העיצוב? האם מישהו שמע אודות מוסדות מובילים ומומלצים ללימוד עיצוב מטבחים? בניין ודיור? קווים? מכללת הבית? ועוד.... אודה לכל מידע שיש ברשותכם.
בברכה, אילנית
ש
שני יונגר
לעשות חושבים
שלום אילנית,
אינני יכולה לומר לך מה יהיה טוב בשבילך והאם התחום מתאים לך. לצערי זו שאלה שרק את יכולה לענות עליה או לפחות לבחור לנסות את הכיוון.
בנוסף, מכיוון שאין ביכולתי להמליץ על מוסדות לימוד אני מאוד ממליצה לך ללכת ולערוך סקר שוק מסודר אצלם. חושב מאוד שתשאלי גם לגבי הפנייה לתעסוקה כחלק מהבירור. עבודה בתחום יש לא מעט אבל אני לא יכולה לנבא עבורך מה יהיה. העניין תלוי בין היתר באזור מגורים וביקוש באותו האזור.
אם את נהנית מהתחום הזה אז כדאי מאוד שתלכי לשם, אם לא בטוח אז כדאי שתנסחי לעצמך את החלום במילים. מה את רוצה לעשות ואיך זה נראה. זה יקל עליך ואולי גם עלינו במתן תשובות יותר מדוייקות.
בברכה, שני
י
יעל
מה עשית בסוף?
שלום אילנית, גם אני עומדת בפני הדילמה שהיתה לך בכתיבת השאלה. רציתי לשאול מה בחרת לעשות בסוף ואיפה למדת והאם היית מרוצה.