שלום, יש לי תואר ראשון בתקשורת, מקצוע בו אני לא עוסקת. מאז שסיימתי את לימודיי (לפני כשנה וחצי) אני עובדת כמזכירה ודיי "מחפשת את עצמי" וכיוון מקצועי. לאחרונה אני חושבת על לימודי צורפות ועיצוב תכשיטים. תמיד הייתה בי תשוקה לתכשיטים וטביעת עין לפריטים יחודיים. השאלה היא אם בגילי (30) אני יכולה ללכת בכלל על הכיוון הזה ובנוסף - גם בגלל שאלת הגיל, אני חושבת על לימודי תעודה, לימודים בהם אוכל לשלב גם עבודה. בגלל שאין לי שום ניסיון וידע בתחום, אני לא יודעת לצייר וגם אין לי מושג אם אני מסוגלת בכלל לעסוק בזה (רק המון רצון ותקווה...), חשבתי על האפשרות של לקיחת קורס צורפות בשנקר דרך המחלקה ללימודי חוץ שלהם. האם קורס זה מספיק רציני למי שרוצה להתמקצע ולהיות מעצב תכשיטים ומה ההבדל בין קורס זה ללימודי עיצוב תכשיטים שלהם בפקולטה לעיצוב? בנוסף, אשמח לקבל המלצות למקומות לימוד. תודה רבה
ש
שני יונגר
ייעוץ לקריירה
שלום רוית,
ראשית אני חושבת שאולי כדאי שתלכי ליעוץ לקריירה או ייעוץ תעסוקתי כדי שיסייעו לך למצוא את דרכך, גם היצירתית.
בנוסף, לגבי לימודי צורפות, יש קורסי ערב בתחום למתחילים מתקדמים וכו' שאינם לתואר או לתעודה מוגדרת אקדמית. הלימודים הללו מספיקים על-מנת לעסוק בתחום וכאן כבר תמדדי בכישוריך ולא רק בתעודות.
אני מניחה שהקורס ברמה הבסיסית כבר יתן לך אומדן אם זה מתאים לך או לא ותוכלי להחליט בהמשך אם את הופכת את התחום למקצוע או שזה ישאר כתחביב.
עם זאת חלק מהבחינות של הייעוץ לקריירה הם בכושר יד ויוכלו לתת לןך חוות דעת מקצועית לגבי היכולת.
בברכה, שני
ק
קורל
מתווספת לשואלת
רק בכדי לוודא.. אני רוצה ללמוד בשנקר עיצוב תעשייתי. כדאי לי לעשות את המכינה בארטי?.. המקום טוב לדעתך?..
תודה!
ש
שני יונגר
תשובה לקורל
שלום קורל,
המלצות לגבי מוסדות לימוד באופן כללי אינני יכולת לתת.