בסד שלום לכן , אני מבובלבלת מכל האפשרויות. רציתי ללמוד עיצוב גרפי ותקשורת חזותית/אניטראקטיבי . יש לי זכאות לבגרות (אך אין לי ציון חיובי במתמטיקה) רציתי ללמוד לתואר כבר השנה אך הלימודים רחוקים וארוכיםץ האם כדאי לי ללמוד לתעודה בלבד? ואיך אבחר את המכללה הנכונה .
אפשר ייעוץ אישי ? אני רוצה מקום לימודים מוכר בתחום .עלי לציין שלא למדתי את התחום כלל. סיימתי תיכון עיוני. אודה לכם אם תעשו לי סדר במחשבות . תודה על תשובה מהירה כי אוטוטו זמן הרישום... עובד. ואפסיד עוד שנה.
תשובה למייל
ש
שני יונגר
לימודי עיצוב גרפי או תואר ראשון בתקשורת חזותית
שלום שרה,
השאלה היא במה את מעוניינת לעסוק? אם עיצוב גרפי הוא הכיוון שלך אין חובה כלל וכלל שתלמיד לתואר ראשון כדי לעסוק בתחום.
מספיק קורס לתעודה שאורך מספר חודשים לא רב. אם את מעוניינת להכנס לתחומים של פרסום ותקשרות אינטראקטיבית אז כמובן שמומלץ שתלמדי לתואר המלא כדי שסט הכישורים שלך בתחום יהיה רחב מאוד.
בנוסף, לימודים אקדמיים יכולים לפחות לך דלתות לתעסוקה מגוונת יותר מקורס יחיד בתחום מסויים.
לצערי את ההחלטה והבחירה של מה תרצי לעשות בעתיד ומהו אופי התעסוקה המועדף עליך רק את יודעת. אם חשוב לך ללמוד במסלול לתואר ראשון כדי להיות בעלת דיפלומה זה בסדר גמור, אך יש חובות רבות כמו שרשמת והדרך היא ארוכה.
לגבי יכולתך להתקבל ללימודים תעודת הבגרות שלך היא חלקית וייתכן ותצטרכי ללמוד למכינה כדי להתקבל ללימודים. כך שאם את מעוניינת בתואר כדאי שתלכי לברר אם את יכולה להגיש מועמדות עם בגרות חלקית.
לגבי הפנייה למוסדות לימוד מוכרים (כלומר מוכרים על-ידי המועצה להשכלה גבוהה) פני לשירות האישי באתר ואנשי השירות יעזרו לך לאתר מוסדות לימוד הרלוונטיים עבורך.