אז ככה... אני מתלבטת ה-מון וכמעט ששוברת את הראש, מקווה שהגעתי למקום הנכון :)
אני מאוד רוצה ללמוד עיצוב אופנה, רק ש... אין לי תעודת בגרות. החלום הוא כמובן ללמוד בבתי ספר הכי נחשבים, כמו שנקר. אני מניחה שבגלל שגם אין לי רקע, אני אצטרך לעשות מכינה לעיצוב, כרגע לא חשוב היכן. מישהו מוכן לסדר לי את הראש? האם בתי הספר הנ"ל מציעים גם מכינות קדם אקדמיות?
תודה על כל מענה, מור.
ש
שני יונגר
תשובה
שלום מור,
ראשית לימודי עיצוב אופנה לא חייבים להיות לימודים לתואר ראשון. ישנן מכללות אשר מציעות מסלולי לימוד של שנתיים עד 4 שנים ללימודי עיצוב אופנה שאינם לתואר מוכר.
שם תנאי הקבלה הם ראיו אישי ומבחן קבלה שבודק בעיקר את הכישורים שלך מבחינת כושר יד יצירתיות וכו'.
לגבי המוסדות המלמדים לתואר ראשון בלימודי עיצוב אופנה ישנה דרישה לבגרות מלאה, לכן כדי שתתיעצי איתם לגבי מכינות שהם מוכנים לקבל. המכינה שהם מציעים היא מכינה המיועדת לסייע לך להכין תיק עבודות וללמוד כיצד להצליח במבחני הקבלה השונים.
הכי מומלץ שתלכי אילהם ותבררי.
בברכה, שני
ל
לידור פאר
אופנה
היי. קחי בחשבון שלא חייב תואר בשביל ללמוד את התחום הזה. יש הרבה שמתעסקים בזה ולא למדו תואר. מה שחשוב זה שתבחרי מקום שייתן לך כלים מקצועיים ופרקטיים. שמעתי שפותחים בקווים מסלול אופנה ואני יודע שהם סבבה. גם בפשן אקדמי יש קורסים של עיצוב אופנה. שווה בדיקה