שלום, אני מעוניינת ללמוד לתואר ראשון בתקשורת חזותית ואני מתלבטת בין 2 מוסדות לימוד: ויצו חיפה או בצלאל (המוסדות האחרים לא רלוונטים בשבילי).
לפי מה שהבנתי, למרות ששני המוסדות נחשבים פחות או יותר לטובים ביותר בתחום איני יודעת באיזה מהם לבחור היות ומבחינה גיאוגרפית הלימודים בויצו יהיו קלים יותר, ובכל זאת אני נותרת תחת הרושם שבצלאל הוא הבית ספר הטוב יותר אשר שולח את בוגריו לתעשייה עם יותר. מצד שני, בכל מקום אמרו לי שמי שיש לו תיק עבודות טוב יותר יהיו לו גם סיכויי קבלה לעבודה טובים יותר. האם המעסיקים מייחסים חשיבות רבה למקום בו למדתי? או שהעניין לא משחק תפקיד מכריע? אלא הכל מסתכם בתיק עבודות? כמובן שתיק עבודות טוב יותר אני אוכל להוציא במקום שמספק לי כלים טובים יותר. האם מישהו פה שמע או יודע על חווית הלימודים במוסדות הללו? על יחס המורים ורמתם?
ש
שני יונגר
תשובה
שלום ולריה,
מעסיקים רבים מתסכלים על מקום הלימודים כחלק מהדרישות לקבלה לעבודה, אין זה אומר דבר על אף אחד ממסדות הלימוד שציינת.
עם זאת, תיק העבודות הוא החלק החשוב ביותר, כי הוא כרטיס הביקור שלך בראיון העבודה. לכן, בסופו של יום הכל תלוי בך ובכישוריך.
הכי חשוב שתלמדי במוסד לימודים שתרגישי שנותן לך מענה לצורך שלך ממקום לימודים ושאופי הלימודים בו הכי מתאים לך.
נשמח לקבל חוות דעת של חברי הפורום לגבי כל אחד מהמוסדות.