הי אני מתכוונת ללמוד עיצוב אופנה לתואר ראשון בשנקר , אז אני צריכה לעשות מכינה ולא יודעת איפה יש הרבה מוסדות שכולם אומרים שהם הכי טובים ויש גם אפשרות לעשות את המכינה בשנקר , אני מתלבטת איפה יותר כדאי ?
יש לי עוד שאלה בנוגע לקורס בעיצוב אופנה , האם אני לומדת פב את כל הידע המעשי כדי שאהיה מעצבת ?, ומה ההבדל בין תעודה לתואר חוץ מהידע התיאוריתי הנלמד בתואר?
ש
שני יונגר
לימודי עיצוב אופה ומכינה ללימודים
שלום לונא,
אם את מתכננת ללמוד בשנקר עשי אצלם גם את המכינה. כך הם יכוונו אותך באופן מדוייק לדרישות בבחינות הקבלה בתחילת השנה.
הבחינות שמקיימים מוסדות הלימוד ללימודי עיצוב משתנים בין מוסד לימודים אחד לאחר, לכן אם שנקר הוא מוסד הלימודים בו את מעוניינת ללמוד בסופו של דבר אז מומלץ ביותר לעשות אצלם את המכינה.
לימודי עיצוב אופה כוללים הרבה מאוד ידע מקצועי ומעשי, בוגרי שנקר רבים הם מעצבים בארץ ובעולם, כך שהתשובה היא כן.
ההבדל בין תעודה לתואר הוא האופציה שלך להמשיך לתארים נוספים ולתארי המשך (למשל בחו"ל) בנוסף לרוב לימודים לתואר הם מעמיקים יותר מהפאן התיאורטי שהוא חשוב מאוד למעצבים. בסופו של דבר זו בחירה שלך, כי ההשקעה בלימודים מסלול מלא לתואר הם ארוכים יותר .
בהצלחה, שני
י
יעל
מכינה
היי אני גם התלבטתי באותו נושא. עשיתי מכינה לעיצוב אופנה בקווים והיה מעולה! התקבלתי לעיצוב אופנה גם במכון אבני וגם בשנקר ובסוף בחרתי בשנקר וטוב שכך. אני חושבת שכדאי בכל מקרה לעשות מכינה בקווים או בששבי כי רוב הכיתה שלנו באו מהמקומות האלה וזה עוזר לשנה הראשונה. אני ממליצה על קווים כי שם למדתי וגם מי שלמד איתי התקבל לתחום שרצה בסופו של דבר ואנחנו בקשר ועוזרים אחד לשני.