אני מאוד מעוניינת ללמוד עיצוב אופנה ולעסוק בכך (בעיקר בעיצוב עצמו ולא בתפירה...), כבר שנים שאני חולמת ע"כ. יש לי גישה לסטייל, והרבה אומרים שיש לי את זה. אם כל זאת יש לי הרבה לבטים איפה ללמוד איזה מבין כל המכללות היא הטובה ביותר, המכללות שבעיקר עשו עליי רושם הן: שנקר שמשם כולם אומרים שיוצאים עם תעודות שמסתכלים עלייך בשוק, המכללה השניה היא קונספט המכללה לעיצוב.
והאם ללכת לעשות כמה שיעורים בתפירה לפני?
אשמח באם אקבל ייעוץ ,
תודה מראש.
B
Be Arch
לימודי עיצוב אופנה
היי, קודם כל רק לפרגן לך על זה שאת לא מפחדת לפנות ממסלול בו את לומדת. היי שני. המשיכה שלך ללמוד עיצוב בכלל ואופנה בפרט מובנת, וגישה לסטיילינג היא תנאי הכרחי ללימודי אופנה. לידיעתך, קיימים מוסדות רבים המלמדים עיצוב אופנה. כדאי לך לראות איפה מקום בו האווירה מדברת עלייך, לשאול שאלות את צוות המרצים (הם לא מתחלפים של שנה), ולספוג את רוח המקום.
לפני שאת מחליטה, כדאי לך לנסות להביע עצמך - הרעיון הוא לפתוח את הראש באופן גרפי ואומנותי, להנסות בעיצוב, לקרוא על מעצבים ולהתמקצע בהבעות גרפיות ובתחומי עיצוב רחבים - מקצועות האומנות משפיעים זה על זה כל הזמן, וניתן לזהות את ההקשרים הרבים הקיימים בין עיצוב אופנה, עיצוב פנים, אומנות ואדריכלות.
עשי את השיקולים שלך, אבל זכרי שאם תהיי טובה, ותאהבי את מה שאת עושה - תצליחי.
כדאי לך לברר על מכינות אישיות העוסקות באומנות - יש להן כלים טובים מאד לתת לך, והן יכולות לעזור לך בהתלבטות, ולזהות את נקודות החוזק שלך בעיצוב, ולשפר את נקודות החולשה שלך. מכינות כאלה אפשר בקלות למצוא בכל רחבי האינטרנט, וגם בפייסבוק - פשוט הקלידי את השם. אם יש לך שאלה ממוקדת יותר, אשמח לענות. את יכולה לפנות גם במייל.
ש
שני
לימודי עיצוב אופנה
תודה רבה לך על העצה אשמח באמת להתייעץ איתך בצורה יותר ממוקדת באימייל איך אוכל לדעת מה הכתובת?
א
אורטל
שאלה נוספת לאור התשובה
אם לאור כל התשובות הקודמות שנתת לי לגבי עיצוב אופנה בהודעה למטה......האם שנה לימודים פעם בשבוע ארבע שעות זה מספיק? מקבלים על זה מעצבת מוסמכת..........ז"א האם זה יכול להספיק לי להיות מעצבת אופנה? וזה שיש למקום שלושה סניפים זה כבר בסדר? המקום עצמו קטן מעט אבל יש בו יחס אישי .... הוא בחיפה.... ובכלל האם אני יכולה ללמוד במקום שהוא לא שנקר אבל אני כשרונית ולהצליח למרות זאת??? אני נורא מבולבלת ולכן אשמח אם תעני לי בבירור לפחות על אלה....
מ
מיטל ווארפול
לימודי עיצוב
שלום, אין צורך להגיע עם ידע מוקדם בתפירה, אלא אם מציינים זאת בדרישות הקבלה. לצערי לא אוכל להמליץ על מוסד אקדמי מועדף. אני ממליצה לך להמשיך ולהתעניין בבצלאל, מכון HIT, ויצו חיפה כדי לקבל מדד השוואה מבחינת יחס אישי, סוג התעודה הנתנת בתום לימודים, תכנית הלימודים, עזרה במציאת עבודה, סגל אקדמי ועוד.....