אני בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות במכללה למנהל וכן בעלת תעודת הוראה לגיל הרך וכיתות א' ב'. אני מעוניינת בהמשך לימודי הייעוץ חינוכי לתואר שני. האם זה אפשרי אצלכם? כמה שנות לימוד? ואולי ידוע לך בכמה ימים בשבוע ? האם התואר הראשון שלי מספיק להמשך הלימודים או דורש השלמות? בברכה
א
אוניברסיטת חיפה
ייעוץ חינוכי
היי נתי, תנאי קבלה לתואר שני בייעוץ חינוכי: א. תואר ראשון בהתפתחות האדם או בייעוץ חינוכי (מועמדים שסיימו תואר ראשון בחוג אחר, יהיו רשאים להגיש את מועמדותם אך יהיו חייבים בתכנית השלמות אישית בשנה א'. פטור מלימודי השלמה יינתן כנגד מסמכים (תעודות וסילבוסים) המעידים על עמידה בקורסים זהים בציון הנדרש) ב. ממוצע משוקלל של 85 לפחות בכל אחד מחוגי הלימוד בתואר הראשון. ג. ציון של 75 לפחות במבחן הכניסה של החוג באנגלית. ד. ראיון אישי ו/או קבוצתי אליו יוזמנו חלק מהמועמדים.
משך זמן הלימודים הוא 5 סמסטרים (לא כולל תוכנית השלמות) כאשר כל תלמיד במגמה זו חייב לפנות יום טחד בשבוע (בנוסף ללימודים) לצורך עבודה מעשית בבית-הספר במשך שנתיים וחצי.
מצרפת לך קישור לתוכנית, לפרטים נוספים.
מ
מירי ברקת
יעוץ חינוכי
שאלה- אני בעלת תואר ראשון בפילוסופיה ותואר שני במקרא. מורה בפועל 23 שנה. מה המסלול הלימודי המתאים לי ביעוץ חינוכי?
א
אוניברסיטת חיפה
יעוץ חינוכי
היי מירי,
יש תואר שני בחוג לייעוץ התפתחות האדם עם מגמה - ייעוץ חינוכי. מצרפת לך קישור בסוף הודעה זו, לעיונך.
דרישות קבלה: תואר ראשון בייעוץ חינוכי או ייעוץ התפתחות האדם ממוצע 85 מבחן כניסה באנגלית 75 +ראיון.
מאחר ויש לך תואר שני וניסיון רב בתחום מאוד כדאי לך לפנות ישירות לחוג לבדוק מה אפשר לעשות.