מעבר משנה א` בחינוך מיוחד במכללה לשנה ב בייעוץ חינוכי
מעבר משנה א' בחינוך מיוחד במכללה לשנה ב בייעוץ חינוכי
מישל טרובמן
1 תגובות
שלום, אני כרגע סטודנטית שנה א ' לחינוך מיוחד והוראת מדעים במכללת גורדון ואני מעוניינת לעבור לתואר בייעוץ חינוכי והתפתחות האדם באוניברסיטת חיפה מכיוון שאני מרגישה שאני לא ממצה את עצמי מספיק בהוראה פרונטלית, ובכול מקרה רציתי להמשיך לייעוץ בהמשך(לא ידעתי קודם שיש תואר ראשון בייעוץ). ויש לי כמה שאלות; קודם כול האם ניתן לעשות את זה והאם קורסים חופפים יחשבו לי? האם יש צורך באפיק מעבר באוניברסיטה הפתוחה כדי לבצע מעבר בין שני החוגים או שיש דרך אחרת ואם אין דרך אחרת האם באוניברסיטה הפתוחה יכולים להיחשב לי קורסים שעשיתי במכללה? בנוסף ראיתי שחוג זה הוא דו חוגי, האם ניתן לשלב איתו תעודת הוראה במדעים?אם לא ניתן לעשות שילוב זה,עם אילו חוגים ניתן לשלב? תודה מראש על כול תשובה
א
אוניברסיטת חיפה
מעבר משנה א' בחינוך מיוחד במכללה לשנה ב בייעוץ חינוכי
שלום מישל, שנת לימודים במכללה מוכרת - עדיין לא מאפשרת קבלה לשנה ב' באוני' חיפה. עליך להיבחן בפסיכומטרי ולהגיע לשיקלול עם הבגרות 620 (כל שנה הדרישה יכולה להשתנות). אם לא תגיעי לדרישה הזו אבל תהיי קרובה - תוכלי לפנות בכתב לועדת חריגים בחוג. בנוסף: יהיה עליך להציג הציונים מהמכללה כדי לקבל פטורים בחוג - רק החוג מוסמך לקבוע ממה תהיי פטורה, ומה יהיה עליך להשלים. אכן יש גם אפיק מעבר מהאוני' הפתוחה - ללא פסיכומטרי - אבל הדרישה שם כוללת קורסים מסויימים, ולסיים אותם בציון מסויים. הכל מפורט באתר שלה האוני' הפתוחה. לגבי מסלול דו חוגי - עליך לבחור עוד חוג אשר את עומדת בתנאים שלו, ושאף הוא דו-חוגי. (בהרשמה ניתן לרשום עד 4 עדיפויות). תעודת הוראה איננה חוג. אני מצרפת קישור למידע נוסף. בשאלות נוספות אנא פני ישירות לחוג ייעוץ והפתחות האדם בהצלחה, נעמה זמיר מרכז מידע למועמדים אוניברסיטת חיפה ימים א' - ה' בין השעות 9:30 - 13:00, 13:30 - 15:00