ראשית אשמח לדעת מהי הכתובת ומספר הטלפון לבירורים לגבי מסלולי לימוד והעברת קרדיט ממכללה לאוניברסיטה על מנת שאוכל לדבר ישירות עם אדם שמיומן לתת לי תשובות.
שנית, בהזדמנות זו אשמח להעלות מספר שאלות.
אני בפרשת דרכים כרגע בנושא הלימודים האקדמיים. עד כה הוסמכתי בלימודי תעודה לטפל במים חמים - WATERDANCE - הסמכה כמעט מלאה, וכזו שמאפשרת להתחיל לעסוק בתחום. ברצוני להעשיר את הידע והכישורים וללמוד לתואר ראשון בתחום טיפולי (קיימת גם אופציה לחינוך) שהוא התחום בו אוכל לתרום באופן הכי משמעותי לחברה. אני מתעניינת בגישות המשלבות עבודה עם הגוף והנפש כאחד, הוליסטיות, וכך הגעתי להתעניין בפסיכותרפיה.
מהבנתי, ברמה האקדמית מדובר בלימודי תואר שני כשיש ללמוד קודם מקצוע המוביל לפסיכותרפיה, ולא כל תואר ראשון יאפשר מסלול המשך. האם זה נכון?
מאחר שעו"ס ופסיכולוגיה, וכן מדעי ההתנהגות כמסלולים עיקריים, אינם ההעדפה הטבעית שלי, רציתי לדעת מה עוד פותח דלת ללימודי המשך בתחום הפסיכותרפיה. האם פיזיותרפיה מאפשרת זאת? גם תואר בחינוך עם השלמות מסוימות מאפשר ללמוד פסיכותרפיה, כך שמעתי. האם זה נכון?
כמו כן אשמח לשמוע אילו מוסדות מציעים לימודי פסיכותרפיה ובאיזה דגש או גישה.
האם יש באפשרותי להעביר קרדיט ממכללה כמו צפת או תל חי, בהנחה שאעשה שם תואר ראשון או חלק ממנו, ולהמשיך לימודים בחיפה? באיזה תנאים זה מתאפשר, אם אכן זה אפשרי?
תודה מראש,
ענת
א
אוניברסיטת חיפה
לימודי פסיכותרפיה / פיזיותרפיה ומה שביניהם
שלום ענת, פסיכותרפיה ניתן ללמוד לתעודה במחלקה ללימודי המשך. לתואר שני יש להתקבל למגמת פסיכותרפיה בחוג לפסיכולוגיה - והתנאי הקבלה לא קלים. תוכלי לראות באתר. כן תוכלי לראות באתר מידע על פזיותרפיה. באתרים יש טלפונים של סגל מינהלי ומזכירות. בפקולטה לחינוך יש חוגים שונים ומגמות שונות ואני מצרפת קישור לאתר שלהם. בהצלחה, נעמה זמיר מרכז מידע למועמדים אוניברסיטת חיפה