שלום רב. אני מתעניין בלימודי פיזיותרפיה באוניברסיטת חיפה הבנתי שתנאי הקבלה מרוכבים לא רק מציון פסיכומטרי שכרגע גם אותו אצטרך לשפר . כרגע אני שוקל להרשם למכינת שיפור בגרויות על מנת להשיג 4 יח"ל מתמטיקה ועוד מקצוע מורחב בכדי לשפר ממוצע ציונים ומיד לאחר מכן להרשם לפסיכומטרי נוסף השאלה שלי היא האם אקבל יחס שונה אם אעשה את המכינה במוסד אחר והאם כדאי לבחור במכינה סמסטריאלת לשיפור התעודה או שכדאי שאעשה מכינה שנתית שתחשב במקום ציוני הבגרות
תודה רבה
א
אוניברסיטת חיפה
לימודי פיזיותרפיה 2013
שלום בני, מי שלומד במכינת בגרות אשר מוכרת ע"י משרד החינוך - לא משנה באיזה מקום יעשה את המכינה - אך יש להציג אותה במחלקה להרשמה בצמוד לתעודת הבגרות, ואנו נתייחס אליה כאל שיפורי הבגרות. מי שעושה מכינה פנימית במוסד אחר - יש לודא קודם במחלקה להרשמה - שהמכינה הזו תקפה גם לאוני' חיפה. במכינה סמסטריאלית לומדים בערך אותו החומר בחצי הזמן, לעומת מכינה שנתית, כך שזה יותר קשה, ולכן נראה שאולי בשנתית ניתן להגיע לציונים יות גבוהים. ככל שתתקרב בחתך הקבלה שלך לדרישה של החוג - תגדיל א סיכוייך להתקבל בועדת חריגים. בהצלחה, נעמה זמיר מרכז מידע למועמדים אוניברסיטת חיפה
ב
בני
תודה על ההתייחסות
תודה על ההתייחסות חשוב לציין שבחרתי באפשרות של מכינה סמסטריאלת מכיוון שאלמד בסהכ 2 מקצועות .מתמטיקה ב4 יחל שהבנתי שזאת אחת הדרישות לקבלה ללימודי התואר ועוד מקצוע מורחב בתקווה שהבונוס והציון ישפרו את ממוצע הבגרויות כאשר בסמסטר הבא אשקיע בפסיכומטרי נוסף
א
אוניברסיטת חיפה
לימודי פיזיותרפיה 2013
שלום בני, אנא דבר איתי טלפונית, שאלותיך פרטניות מאוד. באופן כללי במכינה בסמסטר אחד - לומדים אותו חומר כמו במכינה שנתית. כך שיותר קשה להשיג ציונים גבוהים. בהצלחה,