שלום, אני מתחילה תואר שני בחינוך מיוחד ומתעניינת בלימודי ההשלמה שלכם לתעודת מאבחן עת אסיים את התואר, האם תוכלי לומר לי מה עלי לעשות במהלך לימודיי על מנת להתקבל לתוכנית הליבה הרלוונטית לאבחון לקויות למידה? בתודה מראש
א
אוניברסיטת חיפה
לקויות למידה
היי, שימי לב, שאין לנו תכנית השלמה לתעודת מאבחן. יש תוכנית לתואר שני בלקויות למידה עם ספח התמחות באבחון וטיפול בלקויות למידה בילדים ומבוגרים. שנתיים וחצי לימודים.
אולי את מתכוונת לאבחון לקויות למידה - תוכנית ליבה תיאורטית וקלינית במחלקה ללימודי המשך? על מנת להתקבל את חייבת תואר שני בחינוך מיוחד בממוצע של 85 לפחות. ראי מפרט של הקורס בקישור המצורף.
ק
קרן
המשך שאלה
אכן לכך בדיוק אני מתכוונת (לתוכנית לימודי הליבה) האם לאחר השלמת תוכנית זאת אוכל לאבחן ע"פ החוק החדש, וגם מהו בדיוק ההבדל אם כך בסופו של דבר בין תואר שני בחינוך מיוחד + התוכנית לבין תואר שני בלקויות למידה? כמו כן האם ממוצע 85 בתואר השני מספיק על מנת להתקבל אליה? או שיש צורך במשהו נוסף ? (קורסים מסוימים במהלך התואר השני) אני מודה לך מאוד על התשובה
א
אוניברסיטת חיפה
תוכנית לימודי הליבה
היי קרן, לגבי ההבדלים - התוכנית בלימודי המשך מיועדת לבעלי תואר שני אשר תוכנית הלימודים אותה השלימו במסגרת התואר אינה עונה על מכלול דרישות לימודי הליבה לקבלת תעודת "מאבחן מוכר" של לקויות למידה, כפי שהוגדרו בחוק.
תנאי הקבלה נוספים כוללים למידה קודמת של לפחות ארבעה מתחומי האב התיאורטיים הנדרשים לתעודת המאבחן המוכר (ראי פירוט להלן), ציון ממוצע של 85 בתואר שני, וראיון אישי.
מתחומי האב התיאורטיים: מאבחן מוכר של לקויות למידה אמור ללמוד, במסגרת תואר ראשון או שני לפחות 4 מתחומי האב התיאורטיים הבאים:
• התפתחות תקינה בלמידה ולקויות למידה לאורך מעגל החיים. • התפתחות תקינה של שפה דבורה ולקויות שפה. • התפתחות תקינה של קריאה ולקויות קריאה. • התפתחות תקינה של כתיבה ולקויות כתיבה. • התפתחות תקינה במתמטיקה ולקויות במתמטיקה. • התפתחות תקינה של קשב וריכוז ולקויות קשב, ריכוז והיפראקטיביות. • הבנת ההיבטים הרגשיים, חברתיים אישיותיים ותרבותיים של אנשים עם לקויות למידה.
הייתי מציעה לך לשוחח עם מרכזת לימודי המשך בפקולטה לחינוך ולבדוק ישירות מולה את כל הפרטים. שימי לב גם, שהקורס מותנה במספר הנרשמים וייתכן שלא תמיד הוא נפתח.