שלום רב, ביקרתי במזרח מערב כי אני מתעניין בלימודי רפואה סינית. אחד הדברים שריתקו אותי בסיור שמזרח מערב זה שראיתי כי ישנו שילוב של שיטות טיפול. לצד הדיקור נותנים גםטיפול בצמחי מרפא וזה כאשר יש צוות שרוקח צמחי מרפא באופן אישי לכל מטופל. הופתעתי לראות כי מטפלים שם גם בצמחי מרפא וגם בדיקור ובמצבים מסויימים עוד עושים טיפול לאותו מטופל גם בטווינא שהסבירו לי שזו הפיזיותראפיה הסינית שמעודדת זרימה של אנרגיה בגוף. השאלה שלי האם ריבוי שיטות טיפול על מטופל אחד זה משהו שנכון מבחינה בריאותית. שוב ראיתי שם בבית הספר רצינות טיפולית גבוהה מאוד השאלה האם זה כך צריך להיות ?
מ
מיטל
אקלקטיות
שלום סתיו, שילוב בין שיטות טיפול בעבודה נקרא "אקלקטיות" לשאלתך התשובה היא כן, מטפלים ברפואה משלימה הרוצים לבצע תהליך טיפולי מושלם, עליהם לבצע תהליך טיפולי משולב. תהליך טיפולי משולב הוא תהליך המחולק לטיפול בקליניקה כלומר אבחון דיקור שיאצו ול"שיעורי הבית" שניתנים למטופל שינויי תזונה צמחי מרפא וכו'...... הייתי ממליצה לך לקרוא קצת על רפואה סינית או לפנות לאתר לייעוץ אישי חינם בברכה, מיטל
ג
גב' אפרת אהרוני
תשובה לסתיו
שלום סתיו,
קודם כל, ככל שלמטפל יש יותר כלים טיפוליים, כך יש לו אפשרות גבוהה יותר להתאים את הטיפול למטופל ולהעניק לו טיפול שלם ויעיל.
איני יודעת למה ציפית, אך לימודי רפואה סינית אינם סובבים רק סביב הדיקור. מגמת רפואה סינית היא מגמה רחבת היקף של 4 שנים, אולי הרחבה ביותר בכל תחום הרפואה המשלימה. הלימודים במרבית המכללות כוללים מעבר לדיקור גם לימודי תזונה, צמחי מרפא, תרפיות מגע (טווינה, שיאצו) ועוד, כאשר כל מכללה מלמדת את התחומים הללו בהקף שעות שונה.
חשוב להבין שריבוי תחומים זה טוב, אך על כל תחום להילמד לעומק על מנת שתוכל להשתמש בו בעתיד. כלומר, אם למדת תחום טיפולי במשך מספר מפגשים, קרוב לוודאי שהידע שרכשת אינו מספיק מקיף.
המלצתי היא לבדוק אילו תחומים נלמדים, באיזה הקף שעות, ואילו תעודות אתה מקבל פרט לתעודה הסופית.