שלום, אני בת 30 בעלת תואר בכלכלה ועובדת בעבודה אפורה למדיי, מחפשת ללמוד משהו שונה שיקרב אותי לדברים שאני אוהבת באמת. מרגישה פספוס שלא למדתי מקצועות מעולם הרפואה- בהם אני מאמינה שיש לי עניין גדול בהרבה, ועל אף הקושי והתמורה הלא תמיד הולמת הם מושכים אותי הרבה יותר מהעיסוק הנוכחי שלי. הבעיה שאני לא יכולה לא לעבוד עכשיו 3-4 שנים ולעשות תואר מ 0, במיוחד אם זה תואר שההכנסה שלי בסיומו עוד עשויה להיות נמוכה יותר מהיום. ניסיתי למצוא אם יש אפשרויות ללימודי ערב..לפי מה שראיתי כל המקצועות הפרא רפואיים נלמדים בבוקר ודורשים מהסטודנט לא לעבוד- או לעבוד במשרות מאוד חלקיות. משהו שהוא בעייתי עבורי בשלב זה של חיי. אשמח לדעת אם אולי פספסתי מידע וכן יש מקצוע שניתן ללמוד בערב? לא משנה באיזה מוסד לימוד. במידה וקיים- לא קריטי המקצוע- העיקר שיהיה מהעולם הפרא-רפואי, אהיה אסירת תודה על המידע.
ש
שני יונגר
אולי מסלול של פחות שעות לימוד שבועיות יכול להיות הפתרון עבורך
שלום מתייעצת,
לצערי הרבה אני לא מכירה מסלולים שהם מסלולי ערב במקצועות הפרא רפואיים. ולכן הדרך היחידה היא להתחייב ללימודי תואר ראשון כמו כל סטודנט אחר מההתחלה. אולי יכולה להיות לך אפשרות ללמוד במתכונת חלקית בה תסיימי את התואר לאחר תקופה ארוכה יותר ואז תוכלי לעבוד במשרה חלקית במקביל ללימודים, אם זו אופציה מבחינתך, אז הצעד הראשון הוא להירשם ללימודים והשני הוא למצוא פשרה עם מוסד הלימודים למסלול שבו תלמדי פחות שעות שבועיות כדי שתוכלי לעבוד. לרוב מכללות מגלות גמישות גדולה יותר מאוניברסיטאות בבקשות שכאלו.