טיפול בעזרת בעלי חיים - סמינר הקיבוצים או מכון מגיד?
טיפול בעזרת בעלי חיים - סמינר הקיבוצים או מכון מגיד?
נעמי
1 תגובות
שלום רב. אני מורה בחינוך מיוחד כבר 4 שנים ואני מעוניינת ללכת ללמוד טיפול בעזרת בע"ח. ראיתי שבין המכללות המובילות יש את סמינר הקיבוצים, דוד ואת מכון מגיד. במכון מגיד הלימודים הם שלוש שנים ובשאר המכללות הם שנתיים או שנתיים וחצי. איפה כדאי לי ללמוד? איזו תעודה נחשבת יותר יוקרתית? למה יש לשים לב? אשמח לעזרה בנושא כי אני ממש מתלבטת. בנוסף הבנתי שאני לא נחשבת למטפלת כי זה לא תואר שני. האם זה נכון? ומה אפשר לעשות?
ש
שני יונגר
איפה ללמוד טיפול באמצעות בעלי חיים
שלום נעמי,
הלימודים הם לימודי תעודה, ולא לימודים אקדמיים. מבחינת ההבדלים בתעודות. חשוב לי שלא תסתכלי רק על כמה שנים נמשך כל קורס אלא על כמות השעות והתוכן שמכניסים בהן. קורס יכול להימרח על-פני תקופת זמן ארוכה ולא לתת הרבה יותר מקורס ממוקד שנותן את המידע הרלוונטי לתחום ובלי מריחות. ההמלצה שלי, היא לברר בשלושה בתי ספר שונים, להגיע לפגישות ייעוץ ואם אפשר לשיעור ניסיון ולראות אם את מתחברת לגישה לדרך ולמי שמלמד. בסופו של דבר איכות העובדה שלך תלויה בהרבה גורמים וחלקם תלויים בטיב ההוראה שתקבלי. לגבי זה שאינך נחשבת מטפלת עם תואר שני זה קצת בעייתי, אך במשרד החינוך כן מועסקים דרך קרן קרב למשל מטפלים בבעלי חיים. ויש כמובן עוד מסגרות חיצוניות, אם זה מתאים לך.