שלום אלמוג, שני ואורי! שתי שאלות אודות ריפוי בעיסוק: 1). האם מקובל אצל סטודנטים שאך עתה סיימו את התואר הראשון בריפוי בעיסוק, להמשיך ישר לתואר שני? לדעתכם, מומלץ/לא מומלץ? אני שואל...אחרי הכל אם אני רוצה להתמקצע בתחום, ועוד בתחום ספציפי, למה לא לעשות זאת ישר אחרי הלימודים, מה גם שרמת השכר בהתחלה אינה כה גרועה, היינו להתחיל לעבוד עם תואר שני? (והאם קיימת בכלל אפשרות כזו של השלמת תואר ראשון+שני ברצף? 2). אני לאחרונה שומע המון-המון-המון תלונות של בוגרות רפ"ב אודות השכר הנמוך- משהו כמו 4500 לחודש. אני יודע שבהמון מקצועות (מורה , אחות ואפילו רופאים) השכר ההתחלתי הוא בסיסי-מינוס, אבל האם בריפוי בעיסוק זה עוד יותר גרוע?! זאת אומרת... ראיתי שבאתר הזה "לימודים" כתוב שטווח השכר ההתחלתי ל0-5 שנים הוא 4900 עד 10,000. האם זה עדיין עדכני?? האם אפשר באמת להרוויח 9000 ש"ח בשנים הראשונות? תודה תודה!
ש
שני יונגר
לימודי ריפוי בעיסוק
שלום שין,
1. לא ידוע לי על מהלך כזה, כי התואר הזה בניגוד לאחרים מאפשר כניסה ישירות לעבודה ולכן עדיף ללכת לעבוד ולצבור ניסיון תעסוקתי ולא ללמוד לימודים אקדמיים נוספים בשלב ראשון לפחות. אם קיימת אפשרות לתואר ראשון ושני ברצף, בדרך כלל הזכות הזו שמורה למצטיינים יתרה. 2. הבעיה היא שקה למצוא במקצועות הללו משרה מלאה. בנוסף, למצוא מקום עבודה באמת טוב גם כן לא פשוט. וחלק מהעניין הוא ניסיון עבודה פרטנית או עצמאית וכו'. ברוב המקרים הכל תלוי בך.