מאז ומתמיד אני מתעניינת בתחום הטיפול. אם זה טיפול באמצעות בעלי חיים ועד לרפואה אלטרנטיבית. ההתלבטות שלי היא בין ללמוד תואר ראשון ולאחר מכן לעשות קורסים ברפואה אלטרנטיבית, או ללמוד ישר רפואה אלטרנטיבית ללא תואר ראשון. אני חוששת מצד אחד ללמוד 4 שנים רפואה אלטרנטיבית (סינית/נטורופתיה וכו') ולסיים עם תעודה, אך בלי תואר. שכן אין לי הרבה מושג אם אמצא עבודה בתחום. מצד שני, גם תואר ראשון לא מבטיח לי כלום. אם בסופו של דבר אעשה קודם תואר ראשון, אני אבחר בתואר כמו חינוך וניהול ולאחר מכן אתחיל ללמוד קורסים ברפואה אלטרנטיבית (אך גם לאחר תואר בחינוך וניהול העבודות הן כלליות ומזדמנות- למעט מורה/גננת). אז מה בעצם כדאי? תואר ולאחר מכן קורסים? או ישר ללכת על הרפואה? במה אפשר לעבוד עם תואר בחינוך וניהול (חוץ מהוראה)? מישהו מכיר את תחום הרפואה הסינית ויודע לייעץ לגבי עבודות בתחום? איך מתקדמים בתחום וכו..?
תודה רבה!
ש
שני יונגר
האם ללמוד רפואה אלטרנטיבית
שלום,
בכל תואר ישנם סיכונים שלא תמצאי עבודה. אמנם התארים האקדמיים המוכרים על-ידי משרד החינוך מאפשרים הסבה אקדמית והמשך ללימודים גבוהים, אך אם זה לא החלום שלך, למה שתהיי שם?
אין זה סוד שברפואה אלטרנטיבית קשה למצוא עבודה. עיקר העבודה של העוסקים בתחום היא דרך קופות החולים או באופן פרטי. יש המצליחים כך מאוד ויש שלא מצליחים כלל. לומר לך באיזה צד את תהיי, בוודאי לא ניתן.
לגבי תחום הרפואה הסינית והאלטרנטיבית בכלל, אם זה מה שמעניין אותך לעשות ואת רוצה לטפל באנשים, אני לא רואה סיבה שלא לבחור במסלול הלימודים הזה. כדאי מאוד שתבררי מה יותר משתלם, למרות שמה שנכון היום לא בהכרח משתלם בעוד ארבע שנים מהיום.