אני שוקלת ללמוד נטורופתיה בחו"ל (בגלל שלמיטב ידיעתי, להבדיל מהארץ, במרבית מוסדות הלימוד זהו תחום שכן מוסדר בחוק) ובנוסף, החוויה מאוד מושכת אותי. העניין הוא שאני לא ממש יודעת מאיפה להתחיל- ארצות הברית, קנדה, אירופה ? איפה הכי מומלץ? האם יש הכרה בארץ ללימודים מחול? האם את מכירה מוסדות לימודים שתוכלי להמליץ לי להתעניין בהם אני פשוט באמת חדשה בתחום ורוצה קצת מיקוד(:
תודה וסופ"ש מעולה!
ש
שני יונגר
לימודי רפואה משלימה בחו"ל
שלום מיטל,
מכיוון שבישראל התארים בתחום הרפואה המשלימה אינם מוכרים על-ידי המל"ג אז השאלה היא איזו הכרה את מחפש. מערכת הבריאות מכירה בתארים הללו ולכן מעסיקה את בוגרי התארים. זו בעני הנקודה החשובה ביותר.
לגבי המדינה מומלצת ביותר ללימודי רפואה משלימה, קשה לומר, אני חושבת שאולי כדאי שתעשי חיפוש לפי המדינה בה תצליחי לקבל מלגת לימודים. כי הלימודים בחו"ל הם יקרים משמעותית מאלו בישראל.
נקודה נוספת למחשבה, יש מסלולי לימוד ברפואה המשלימה, בעיקר ברפואה הסינית, שמשלבים תקופה של לימודים בחו"ל. אולי זו יכולה להיות אופציה עבורך. יש מוסדות לימוד בארץ שעובדים בשיתוף עם אוניברסיטאות בארה"ב.
אפשרות נוספת היא שתפני לבית הספר האמריקאי ללימודים בחו"ל. אני לא בטוחה שהם עוסקים בתחום שלך, אבל אולי בחו"ל תחת לימודי רפואה נכנסת גם הרפואה המשלימה.