שלום, אני בוגרת תואר ראשון בביולוגיה ומאוכזבת מהשכר וסוג העבודה ורוצה לשנות את הכיוון וללמוד משהו טיפולי. אני מאוד אוהבת כלבים וחשבתי ללמוד כלבנות טיפולית בווינגייט , אומנם ככל שאני מבררת נוכחתי לדעת שקשה מאוד להתפרנס בתחום הזה. ביררתי גם על עולם הרפואה המשלימה , בה אני מאמינה . ואני נוטה לכיוון הנטורופתיה או רפלקסולוגיה. זה דורש ממני לעזוב את העבודה הנוכחית ולבצע שינוי גדול. אני חוששת שגם זה תחום לא קל מבחינת הפרנסה. הייתי בימים פתוחים ובפגישות ייעוץ ואני מתקשה לקבל החלטה . אני לא רוצה להשקיע זמן , כסף ואנרגיה בתחום ששוב לא יאפשר לי להתקדם.
בתודה ,
יעל.
ש
שני יונגר
לימודי רפואה משלימה או טיפול באמצעות בע"ח
שלום יעל,
בשני התחומים הנ"ל רפלקסולוגיה ונטורופתיה עובדים בעיקר כעצמאיים. בתחום הנטורופתיה מרוויחים בדרך כלל שכר מינימום או מעט יותר מזה כשכירים. לגבי כלבנות טיפולית, ובכלל טיפול באמצעות בע"ח, הוא אמנם גם תחום שעיקר העובדים בו הם עצמאיים, אך יש בו נכון להיום קצת יותר אפשרויות עבודה. התחום נכנס לבתי ספר, גני ילדים ואף פעוטונים. נעשה שימוש בטיפולים גם במסגרות של עבודה עם לקויי למידה, חינוך מיוחד באופן כללי, נוער בסיכון ואף בתחום מחלות הנפש.
השאלה היא האם תצליחי להכנס לתחום ולשווק את עצמך בצורה טובה שתביא לך פרנסה בסופו של יום.
כדאי מאוד שתבדקי לגבי מסלולי לימוד שלא ידרשו שתעזבי את העבודה, לפחות בהתחלה.