שלום, אני למדתי 3 שנים רפלקסולוגיה, רייקי ועיסוי שבדי, מאוד התחברתי לרפלקסולוגיה וזה המקצוע שהייתי רוצה לעסוק בו אך התקשתי למצוא עבודה וגם ניסיתי לפרסם את עצמי ולעבוד בצורה עצמאית שגם זה לא פשוט, שמעתי שבנטורופתיה יש יותר הצעות תעסוקה ובמיוחד בשילוב עם תואר ראשון, רציתי לדעת אם זה אכן נכון וכן גם לשאול אם אפשר לנצל את מה שלמדתי ולהוסיף עוד משהו בתחום כדי להגיע לתואר? או אולי נטורופתיה ותזונה? תודה רבה מראש..
ש
שני יונגר
לימודי נטורופתיה ותזונה
שלום מיטל,
אני לא יודעת לומר לך אם מהלימודים שסיימת תוכלי להמשיך לתואר ראשון זה מאוד תלוי היכן למדת ואם יש אפשרות להכיר בלימודים האלו כחלק מלימודים אקדמיים. בדרך כלל זה לא אפשרי, אז חשוב לי שתהיי מוכנה לכך.
בכל אופן, להרחיב אופקים בתחום שבו את כבר עוסקת זה בדרך כלל מצויין, אל תוותרי על בניית קליניקה עצמאית, זה בהחלט קשה ולוקח זמן, אבל אם תצליחי תוכלי לעסוק בכל תחום שתרצי כי כבר יהיו לך לקוחות.
אני מניחה שבנטורופתיה ותזונה יש יותר עבודה זמינה כי זה תחום מאוד אופנתי כיום במיוחד תחום התזונה ויש העושים מזה עסק לא רע בכלל. אבל חשוב מאוד שתדעי כי גם כאן תצטרכי לבנות את עצמך צעד אחרי צעד וכלום לא בא מהר בעולם הזה.