היי שלום רב, שמו עינת יש לי כמה שאלות, אני בטוחה אני רוצה ללמוד תזונה השאלה עם תזונה קלינית עונה על הרצונות שלי שהם אבחנות ופתויחת קבוצות הרזייה?התעודה שמעניקים לי נותנת את האופציות האלה קבוצות הרזייה,עבודה במכוני כושר וכו..?ןמאיזה עדיף בינה או תילתן תודה מראש עינת
ש
שני יונגר
תזונה קלינית
שלום עינת,
תזונה קלינית נלמדת במכללות ובאוניברסיטאות בלבד. ישנם גם קורסים לתזונה שהם חלק מלימודי הרפואה המשלימה. הם אינם לימודים אקדמיים המוכרים על-ידי המל"ג. כמובן שתוכלי לפתוח קבוצת הרזייה, אך לא תתקבל התעודה הזו בקופות חולים, אלא אם תכווני לרפואה המשלימה שהם מציעים או בחדרי כושר הדורשים תעודה של מוסד לימודים אקדמי.
בברכה, שני
ג
גב' אפרת אהרוני
לימודי תזונה
שלום עינת,
חשוב להוסיף כי ע"פ חוק, בוגרי לימודי תזונה במכללות לרפואה משלימה אינם רשאים להיקרא תזונאים/דיאטנים (במסגרת החקיקה בדבר מקצועות פארא-רפואיים), אלא רק בוגר התואר B.Sc. שלמד תזונה קלינית באחד המוסדות האקדמיים המוכרים. כן ניתן ליישם את הידע הנלמד בקליניקה פרטית ועל כך אין שום הגבלה.
בגלל החקיקה, מרבית המכללות לרפואה משלימה אינן מלמדות יותר את המגמה התלת-שנתית של תזונה טבעית אלא את מגמת נטורופתיה הכוללת בתוכה את כל נושא התזונה ונושאים נוספים. נטורופתים עובדים בקופות החולים ובקליניקות פרטיות.