לאחר שנה שניה ביתי עברה למכללה אחרת,היו קשיים עקב המעבר אבל היא מתגברת היא אמורה לסיים שנה הבאה אבל מאחר ולכל מכללה יש חוקים משלה אז בשנה הנוכחית (ג) היא הייתה אמורה להשלים חומר, תמוה מאוד שלמשל רפלקסולוגיה לכל מכללה יש שיטה אחרת? רפואה היא רפואה בכל מקום לא? יש מקומות שקצת ירחיבו אבל לא שינוי של ממש מסתבר שהיא כן צריכה להתחיל ללמוד מחדש כי איפה שהיא למדה זה לא טוב מספיק, וזה עוד כסף ושנה הבאה היא צריכה להשלים כנראה הרבה חומר ואז יכול להיות שהיא תצטרך להמשיך לשנה חמישית , זה מוגזם בעיני כל כך הרבה כסף ובלי תואר, לא תהיה לה אפשרות לשלב עבודה מה עושים? איזה רעיון יש לכם על מנת שהיא תסיים את הלימודים האלה בשלום? והכי חשוב לי רגועה מבחינה נפשית? עם מי אפשר להתייעץ? הרי רפואה משלימה מדברת על גוף..נפש..לא שווה לי אם בסוף היא תקרוס!!
ג
גב' אפרת אהרוני
מעבר בין מכללות
שלום לך אמא :)
קודם כל, לא פירטת את פרטי המקרה ומה עוד בתך לומדת, ולכן קשה לי להתייחס. האם היא לומדת נטורופתיה?
בגדול, לימודי רפואה משלימה הם לא מדע מדויק. מכללות מלמדות בגישות ובשיטות שונות, ולכן ייתכנו פערים בין מכללות. כמובן שהתנאי הבסיס הוא שהמכללה שממנה היא עברה מוכרת באיגוד הרפלקסולוגים/הנטורופתים, אך זהו לא התנאי היחידי. ייתכנו גם שינויים בין מכללות בקורסים הנלמדים בכל שנה ועוד. למען האמת, יש בשוק מכללות פחות נחשבות, ואם בתך עברה למכללה יותר נחשבת וטובה שהיא זאת שאמורה להסמיך ולתת לה תעודת מטפל, זכותה לדרוש שהיא תחזור על כל קורסים שנלמדו ברמה פחותה מהסטנדרטים שלהם.
אני מעריכה שבסופו של דבר חלק מהקורסים שהיא למדה יוכרו לה והיא תהיה פטורה מהם, ועל חלק היא תיאלץ לחזור או לעשות השלמה כלשהי. את יכולה ללכת איתה למפגש עם יועצת לימודים שתסביר על מה ולמה היא צריכה לחזור. אם ההסבר לא מניח את הדעת, תערערו או תבדקו אפשרויות נוספות.
ובנימה אישית, בסה"כ לימודי רפואה משלימה (ביחס ללימודים אקדמאיים), הם לימודים חווייתים ומהנים למדי. אני מעריכה שבתך תחזיק מעמד. בכל מקרה, שלא תיכנס ללחץ ותשלים את הקורסים בקצב שלה. לרוב ניתן להתחיל לעסוק בתחום בצורה חלקית גם מבלי לחכות לתעודת הסופית.