הנני סטודנטית במכללה לרפואה משלימה, נתקלתי במרצה באחד מקורסי הבסיס, אני חושבת שהוא מרצה מאוד לא איכותי (סטודנט בשנה מתקדמת לרפואה), לא רהוט, לא בקיא מספיק בחומר. זה גרם לי לתהות מה הם מבחני הקבלה למרצים במכללות אלו? האם הם "פשוט נכנסים"? האם מישהו בוחן אותם? האם זה מעיד על איכות המכללה? (הייתי בקורס אחר עם מרצה נהדרת, אז אני לא יודעת מה לחשוב בעניין). מי הוא מרצה טוב? האם המכללות לרפואה משלימה בארץ מתפשרות על כל מיני אנשים? כיצד מתנהל הדבר?
אודה לתשובתכן,
מוריה
ג
גב' אפרת אהרוני
תשובה למוריה
שלום מוריה,
אני מניחה שמדובר בקורס של רפואה מערבית. בקורסים אלה המרצים הם לרוב סטודנטים לרפואה בשנים מתקדמות. דווקא לסטודנטים יש יתרונות רבים: הם צעירים יותר, מדברים עם הסטודנטים בגובה העיניים ובשפה שלהם והם בקיאים בחומר משום שהוא עדיין "טרי" עבורם.
מניסיוני, אין שום בעיה שהמרצים יהיו סטודנטים וכך קורה ברוב המכללות, ויותר מכך, הסטודנטים מתחברים אליהם ונהנים ללמוד אצלם. ייתכן כי המרצה שלך אינו טוב מספיק, אך זה מקרה ספציפי. לא לכל אחד יש את היכולת לעמוד מול כיתה וללמד, וזה לא פונקציה של גיל או ניסיון בהכרח. יש לזכור שגם באוניברסיטה יש מרצים רבים, חלקם טובים יותר וחלקם פחות, ואין מה לעשות...
אם הדבר מפריע לך ולסטודנטים נוספים, אני ממליצה לכם לפנות אל רכז המגמה או גורם אחר במכללה שאחראי על צוות המרצים. במכללות רבות מעבירים משובים באמצע הקורס, בעיקר אם מדובר במרצה חדש או כאשר יש תלונות, בודקים האם מדובר על משהו גורף ומתייחסים בהתאם.