ממוצע הבגרויות שלי זה 86 יש לי 4 יחידות אנגלית ו3 יחידות מתמטיקה....ולא למדתי ביולוגיה וכימיה ואני עושה עכשיו פסיכו אבל קשה להאמין שאני יגיע ל630-650 אם אני עושה מכינה אני יוכל לוותר על פסיכומטרי?!?! אני תמיד רציתי ללמוד תזונה אבל לצערי פסיכומטרי זה משו שמאוד קשה לי יהיה לעשות לאחר איבחון שעברתי שאמרו לי שפסיכומטרי זה לא בשבילי מה עליי לעשות?!?! חשבתי ללמוד תזונה טבעית ברידמן אבל אני יודע שזה לא אותו דבר ושמעתי גם על החוק החדש שתזונה טבעית לא נחשב לדיאטן קליני בקיצור אני צריך עזרה... יש טעם ללמוד תזונה טבעית אם אני לא יגיע לתנאי הקבלה של אריאל?
ש
שני יונגר
לימודי תזונה
שלום אורי,
להלן תשובותי לפי סדר שאלותיך: 1. פסיכומטרי הוא חובה ותנאי הקבלה לללימודי תזונה הם גבוהים יחסית ולכן לא תוכל לוותר על הפסיכומטרי הגבוה. 2. אני חושבת שאולי כדאי לאוד העובדה שאין לך רקע בתזונה ללכת וללמוד למכינה. 3. ראשית לפעמים ישנם תארים שבאמצעותם תוכלי להגיע בסופו של דבר ללימודי תזונה. אפשרות נוספת היא ללמוד לתואר בביולוגיה או מדעי החיים באו"פ ורק לאחר מכן להמשיך ללימודי תזונה כאשר ניתן יהיה להתבסס על הציונים שלך בתואר הראשון. דבר נוסף, לימודי תזונה קיימים במספר מוסדות לימוד ואולי ישנם מוסדות לימוד בהם תנאי הקבלה פשוטים יותר, מומלץ לבדוק את זה. 4. לגבי מסלול לימודי תזונה טבעית, או לימודי תזונאי קליני זו בחירה שלך לכולם יש בסופו של דבר תעסוקה אבל אני לא יכולה לומר לך למיד התעסוקה היא טובה יותר או מעניינת יותר. לגבי החוק אני מניחה שמדובר בתהליך של התמקצעות התחום והדרישה לתואר המוכר על ידי המל"ג יוצרת מצב בו התחום מחייב תארים מוכרים. חשוב שתבדוק בדיוק מה הכי מתאים לך, ואם אינך מסוגל לעשות בחינה פסיכומטרית ולהצליח בה מצא את המסלול המתאים לך.
אני מאוד ממליצה שתפנה לשירות של האתר, ותקבל מהם את כל האפשרויות שיש לך מבחינת מוסדות לימוד. בנוסף, כדאי שתשקול גם מסלול שהוא לא ישיר שאולי תצליח להתקבל אליו דרך תואר ראשון בתחום אחר הקרוב לתחום התזונה.