שלום , אני כבר בת 47 (אין לי כל רקע קודם בתחום רפואה או רפואה משלימה) ומתעניינת ושוקלת ללמוד רפלקסולוגיה . רציתי לדעת מבחינה גופנית האם כל אחד יכול לעסוק ברפלקסולוגיה. מתרידות אותי מאוד שתי שאלות : 1. לאחרונה אני מרגישה כאבים במפרקי אצבעות הידיים ואני חוששת שלצורך טיפול רפלקסולוגי אני אצטרך להפעיל כח וזה יחמיר ו/או יהווה בעיה. 2. גזרתי את הציפורניים קצר מאוד(כצד מקדים וכהכנה לקראת הלימודים) ומיד הופיע רגישות יתר בקצות האצבעות וכל הזמן העור מסביב לציפורניים מתייבש ונוצרים "קוצים" שצריך לגזור כל הזמן. אני מאוד אוהבת את תחום הרפואה האלטרנטיבית ורפלקסולוגיה נראה לי מקצוע שממנו אפשר להתחיל (ולעסוק באופן עצמאי)ואחר כל להרחיב ,אבל אני מאוד חוששת שמבחינה גופנית (הידיים) לא אעמוד בזה לאורך זמן או בכלל. אודה לך על עצה טובה והכוונה ואולי המלצה למקצוע מתאים מתחום הרפואה האלטרנטיבית. בברכה , טליה
ג
גב' אפרת אהרוני
תשובה לטליה
טליה שלום,
אין מגבלת גיל ללימודי רפואה משלימה, ואם את נמשכת לתחום ומרגישה שאת מתאימה לטיפול באנשים, זה מבורך. למה לא?
אם ישנן מגבלות פיזיות שמטרידות אותך, גשי לרופא ותבדקי את העניין, גם בלי קשר ללימודים. אחרי התייעצות עם רופא, כדאי ללכת לפגישות יעוץ במכללות הרלוונטיות מבחינתך ולהתייעץ עם יועצות הלימודים ואף עם מנחות קורס רפלקסולוגיה.
בגדול, רפלקסולוגיה זאת תרפיית המגע שדורשת הכי פחות מאמץ פיזי (לעומת עיסוי, שיאצו וכו').
כמו כן, כמובן שקיימים תחומים רבים אחרים שיכולים לעניין אותך ולהתאים לך, עליהם תוכלי לשמוע בפגישת יעוץ.