אשמח לקבל הכוונה לגבי סוגי י הלימודים הללו מה ההבדל בין שניהם ? מה עדיף יותר בשוק העבודה? לאחר שיעורי בית וקריאת חומר על המסלולים התחברתי יותר לנטורופתיה איזה התמחויות יש בנטורופתיה? וזה נכון שאנ יאוכל אחר כך לטפל בתזונה? איזה טיפולים פרטיים אפשר לעשות בנטורופתיה ? ההיסוס שנגרם לי הוא לאחר שיחה עם מרצה בבית ספר מסלול ודרך הבנתי שבנטורופתיה מה שעושים אחר כך מוכרים מינרלים וויטמינים בסופר פארם וההומאופתיה יותר טוב ויותר נכון והוא יותר קשה ואנשים מחפשים דרך קלה אז הם הולכים לנטורופתיה האם האמירה הזאת נכונה ?
ש
שני
נטורופתיה או הומיאופתיה
שלום אלינור,
נטורופתיה- הינה שיטת ריפוי אלטרנטיבית שמטרתה לסגל דרך חיים בריאה יותר עם דגש על התזונה של המטופל ובכך לטפל במחלות שונות או למנוע מחלות עתידיות.
הומיאופתיה- הינה שיטת ריפוי אלטרנטיבית גם כן בה המטופל מקבל מיצוי של תרופה מהולה עד כדי שכמעט אין זכר לחומר ההתחלתי אלא ישנה רק משמעות לזכרון של החומר בתמהיל שנוצר.
בעניין שאלתך, במידה והתחברת יותר לנטורופתיה, עדיף שתתחילי משם. בשוק העבודה חלק מהעניין של הצלחה טמון גם באהבתך למקצוע בו את עוסקת וברצון שלך להצליח.
נטורופתים רבים ישמחו לספר לך כי הם אינם רק מוכרים ויטמינים כפי שציינת. עולם הרפואה המשלימה מאפשר לך התרחבות בעתיד למסלולים נוספים להגדלת מקצועיותך. לכן, במידה ותבחרי בכך תמיד תוכלי להמשיך וללמוד לתחומים נוספים מה שיגדיל גם את יכולת ההשתכרות שלך ואפשרויות התעסוקה שלך.
לפרטים נוספים למסגרות הלימוד השונות מומלץ מאוד להרשם לשירות החינמי שלנו לאיתור מוסדות לימוד ומסלולי לימוד.
בהצלחה שני
א
אלינור
מכללה ללימודי נטורופתיה
שלום שני . תודה על ההצעה ואחרי ברורים רבים החלטתי ללכת על לימודי נטורופתיה. עכשיו ההתלבטות איפה ללמוד ואיזה בית ספר הוא טוב ?! יש את מכללת רידמן , את סולם שרציתי מאוד לדעת אם המכללה הזאת מוכרת כי היא ממש נשמעת לי לא כל כך מוכרת . ויש את ברושים , האמת חיפשתי משהו בקרבת מקום לרחובות ולא מצאתי ויש את מדיטבע . מרב מכללות והצעות הלכתי לאיבוד וגם נרשמתי לייעוץ החכם הבעייה שלי שאני מחפשת מסלול של ערב אם אתה יודע על מסלול כזה אשמח לקבל את המלצתך
תודה רבה
ג
גב' אפרת אהרוני
תשובה לאלינור
שלום אלינור,
אכן, יש מכללות רבות לרפואה משלימה, מה שעלול בהחלט לבלבל. קודם כל, תבדקי שהמכללה בה את שוקלת ללמוד מוכרת ע"י האגודה הישראלית לנטורופתיה (מצורף לינק). בנוסף, כדאי תמיד לבדוק מי עומד בראש המגמה, מי נמצא בסגל המרצים, האם הם בעלי ניסיון קליני רב שנים וכו'. כמו כן, את יכולה להשוות את תוכניות הלימוד, לבקש לדבר עם סטודנטים ממליצים, ולא פחות חשוב - ללכת להתרשם מהאווירה במכללות השונות ולבדוק למה את הכי מתחברת.
לשאלתך, מכללת מהות בחסות השתלמויות בר-אילן מציעה מסלול ערב, ואני מניחה שישנן מכללות נוספות המציעות זאת. אם זה התנאי הבסיס שלך, אני ממליצה לך לברר את הנושא טלפונית, ולאחר מכן לגשת לפגישות יעוץ במכללות הרלוונטיות מבחינתך.
בהצלחה,
אפרת מכללת מהות בחסות השתלמויות בר-אילן
ש
שני
היי אלינור
היי אלינור,
עד כמה שידוע לי מכללת רידמן היא הגדולה ביותר ופזורה יחסית בצורה נוחה ברחבי הארץ. מרב מכללות היא שלוחה של האוניברסיטה הפתוחה (גב אוניברסיטאי הוא בדרך כלל תו לאיכות). ישנו מסלול של סמינר הקיבוצים ששווה לך לבדוק.
לכל מי ששואל אותי כמוך מה עדיף לו ללמוד והיכן, אין תמיד הכרח ללכת על הגדולים ביותר, שווה לבדוק מה היקף שעות הלימודים, מי המרצים, מה גודל כיתות הלימוד, ללכת ליום הפתוח ולהתרשם מהמקום ומהאנשים. חלק חשוב במקצועות כמו זה הוא הפרקטיקה בלימודים, האפשרויות שיפתחו לפניך להרחבת הידע שלך בעתיד. עלות הלימודים גם היא נקודה למחשבה.
אני מקווה שכבר חזרו אליך משירות האיתור של מוסד לימודים, הם יכולו לכוון אותך גם למוסדות המציעים מסלולי ערב.
הגיעי למוסדות הלימוד שנראים לך באופן עקרוני כמקומות פוטנציאליים מבחינתך ושאלי סטודנטים מה דעתם על הלימודים אין חכם כבעל נסיון.