שלום אני מעוניינת ללמוד מדעי התזונה. ממוצע הבגרויות אחרי הבונוסים הוא 85 ואין לי מקצוע בחירה כמו כימיה או ביולוגיה ואנגלית סיימתי 4 יחידות עם 85(אחרי בונוס) ומתמטיקה 3 עם 69 ואני הולכת לעשות פסיכומטרי תיכף בתקווה להוציא 600 פלוס. נגיד והדרישה ל4 יחידות מתמטיקה אני אוכל ללמוד לתואר ראשון ותוך כדי להשלים מתמטיקה בקורס מקוצר בתוך הפקולטה עצמה. ואיזה מוסדות ניתן ללמוד את מה שאני מחפשת?
ש
שני
מכינה ללימודי תזונה
שלום קרין,
לאור הציונים שלך בממוצע הבגרויות אני ממליצה לך מאוד להחליט באיזה מוסד לימודים את מעדיפה ללמוד ולהרשם שם למכינה ללימודים אקדמיים וכמובן לבחינת הפסיכומטרי.
המלצתי הכנה אליך היא להתחיל במכינה ולשלב את הפסיכומטרי בהמשך הדרך כיוון שההשלמות במתמטיקה ואולי גם אנגלית (לא ציינת כמה יחידות וציון) אשר שניהם מופיעים בבחינה הפסיכומטרית יעזרו לך מבחינת הידע הבסיסי לפני תחילת הקורס הפסיכומטרי וכמובן יחזירו אותך לעניינים מבחינת מיומנויות הלימדה שלך.
ממוצע הפסיכומטרי הנדרש נע בין 620-650 תלוי במוסד הלימודים וציון ממוצע של בחינת הבגרות של 90 לפחות עם מקצועות כמו ביולוגיה או כימיה כמקצועות מוגברים (4-5 יחל')
אני ממליצה לך כחלק מתהליך קבלת ההחלטה לגבי מוסד הלימודים המתאים לך להרשם לשירות האיתור של מוסדות הלימוד שלנו זה יקל עליך בחיפושים.
בהצלחה שני
ק
קרין
לימודים לתואר ראשון במדעי התזונה
אני כרגע התחלתי קורס פסיכומטרי. מקווה להגיע לציונים האלה. אני אכוון לשם. וכן ציינתי כמה יחידות בכל אחד מהמקצועות. אנגלית 4.והציון הוא 85 אחרי הבונוסים. ומתמטיקה 3 יחידות עם 69. אנגלית אני יכולה לגשת לבד השתפרתי באנגלית אחרי תקופת הבגרויות. מה שכן חסר לי כימיה או ביולוגיה. כדי להתקבל לאחד המוסדות אני צריכה לעלות את מתמטיקה ל4 יחידות? או שאפשרי להתקבל עם 3? ואם למשל חסר לי כימיה וביולוגיה ? אפשר ללמוד תוך כדי התואר? או שאני חייבת להשלים לפני?
תודה רבה על העזרה:)
ש
שני יונגר
המלצה למכינה ללימודי תזונה
שלום קרין,
כפי שכתבתי לך, לאור הציונים שלך, אני ממליצה לך לשקול להירשם למכינה ולוותר על השלמת כל הבגרויות בנפרד.
הסיבה היא מאוד פשוטה ומורכבת משני משתנים:
1.חיסכון בכסף- עלויות גבוהות של השלמת כל בגרות בנפרד לעומת מחיר שנת לימוד אוניברסיטאית למכינה כולה שלוב לוקח שנת לימודים אחת ( 2 סמסטרים)
2.חיסכון בזמן- המכינה היא תמיד מאוד ממוקדת למסלול הלימודים במוסד הלימודים בו תבחרי ללמוד ולא משולבת במקצועות אחרים שאת לומדת (לוקחת לרוב שני סמסטרים). אם תבחרי להשלים את כל הבגרויות, קחי בחשבון כי ציון הסכם מבוסס על תעודת הבגרות כולה וגם מתייחסים בנפרד למקצועות המוגברים שלך. הציונים שלך נכון להיום מאוד נמוכים ולכן מכינה היא האופציה הטובה והקצרה ביותר עבורך.
מוסדות המאפשרים להתחיל ללמוד על תנאי של הצלחה בקורסים או השלמה תוך כדי לרוב אינם ממלאים את הכיתות, בתחום שאת רוצה ללמוד הביקוש גדול מאוד ולכן קשה לי להאמין שתוכלי למצוא מסלול שכזה.
שקלי ברצינות ללכת על מכינה ללימודים. כיוון שאת לא יודעת היכן ללמוד הרשמי לשירות כאן באתר לאיתור מוסדות לימוד, השירות הינו בחינם.
אשמח לעזור ולענות על כל שאלה נוספת אם תהיה שני
ק
קרין
לימודים לתואר ראשון במדעי התזונה
אני עדיין לא מבינה למה אני צריכה להרשם למכינה. אני מצטערת. בשביל לשפר את מתמטיקה ולעשות 5 יחידות מוגבר ? אם הממוצע שלי היה 60 אין ספק שלא הייתי חושבת פעמיים והייתי עושה מכינה. אבל הממוצע הוא 85. והדרישה היא עוד 5 נקודות לפחות. אני לא צריכה את כל כל הבגרויות. אלא אם כן התכוונת להרשם למכינה אבל לשפר 2 מקצועות שאני צריכה בסה"כ..
תודה רבה על הסבלנות והעל המענה:)
ש
שני יונגר
מכינה ללימודי תזונה
היי קרין,
צר לי אם הכעסתי אותך, אך אני רואה פעמים רבות צעירים שרוצים להתקבל ללימודים אקדמיים המשלימים המון בגרויות שלימודים אלו עולים להם אלפי שקלים ולעיתים אינם מגיעים לתוצאות הרצויות להם. מכינה אינה מיודעת רק לתלמידים נכשלים או לאלו שאינם בעלי תעודת בגרות.
מסלולי המכינה מיועדים באופן ממוקד לעזור לך כמועמדת להגיע במדויק למסלול הלימודים בו את מעוניינת. המסלול קצר יותר מהשלמת בגרויות ומסגרת הלימוד מאפשרת לך ללמוד את המקצועות באופן בסיסי שמכין אותך לקורסים בתואר עצמו לאחר מכן.
רק כדי להבהיר את הנקודה, העתקתי עבורך את רשימת תנאי הקבלה לאחת המכללות המפורסמת פה באתר: -תעודת בגרות מלאה בציון 90 לפחות -ציון 620 ומעלה בבחינה הפסיכומטרית -בגרות ברמת 4 יחידות לימוד לפחות באנגלית -9 יחידות בגרות ריאליות במתמטיקה ובביולוגיה/כימיה -ביצוע של מבדקי התאמה -ראיון אישי
כל מוסד לימודים קובע לעצמו את תנאי הקבלה ללימודים ולכן הם יכולים להשתנות ממוסד לימודים אחד לאחר. עם זאת, במכינה לא ילמדו אותך מקצועות שאינם רלוונטיים לתואר עצמו וככל הנראה גם לא תצטרכי לחזור על מקצועות בהם הציון שלך מספק מבחינת מוסד הלימודים.
אני חושבת שכדאי לך לפחות להתעניין בלימודי מכינה לתואר הראשון לפני שאת מחליטה להשלים עוד בגרויות במסגרת פרטית.