אני מאוד רוצה ללמוד כל מה שקשור להריון לפני ההריון במהלך ההריון ואחרי ההריון האם משהו יכול להמליץ לי על מורה או בית ספר יש כל כך הרבה ביתי ספר מאוד מבלבל אותי!
ג
גב' אפרת אהרוני
תגובה לאיילת
שלום איילת,
קודם כל, לעומת תחומים אחרים, דווקא אין מבחר כ"כ גדול של בתי ספר העוסקים בתחומים שציינת, אז אל תתייאשי! בנוסף, המכללות מציעות הכשרות שונות בתחום ההריון והלידה.
ההכשרות הרווחות בתחום הן: מדריכת הכנה ללידה (המוסמכת להעביר קורסי הכנה ללידה בשלב ההריון), דולה (מלווה את היולדת בסיום ההריון ובלידה) ופוסט פארטום (ליווי והדרכה בחזרה הביתה עם התינוק). יש מכללות המציעות הכשרה רחבה הכוללת את כל 3 התחומים הנ"ל, ויש המפצלות אותה ומציעות הכשרה נפרדת לכל תחום. מעבר ל-3 ההכשרות העיקריות שציינתי, ניתן ללמוד גם קורסים נוספים כמו מדריכות הנקה, עיסוי תינוקות ועוד.
אם כן, חשוב להבין אילו הכשרות את רוכשת בקורס, מי מעבירה את הקורס (האם יש לה רקע מעולם המיילדות הקונבנציונאלי או שהיא רק בעלת רקע ברפואה משלימה), האם יש סטאז' בסיום הלימודים ואת מתנסה בלידה בפועל וכו'.
מומלץ שתלכי לפגישות יעוץ במכללות הקרובות לאזור מגורייך ותבררי את כל אלו ועוד. כמו כן, את כמובן מוזמנת לפנות גם אלינו בנושא.