שלום, תעודת הבגרות שלי היא מתחת ל70 ואני צריך לעשות גם מכינה גם פסיכומטרי.. עכשיו אני די חושב ללכת הנדסה כי אני מאוד מעוניין להיות בעבודה השוטפת של תפעול המפעל או קו עובדים או מחלקה או ניהול מחסן... את האמת אני לא בחור של 5 יחידות פיזיקה ומתמתיקה.. אני בעבודתי במחלקה עם המון לחץ ואני רואה איך אפשר לעבוד בצורה יעילה וזריזה יותר אך בגלל היותי עובד מכונה אין לי קול.. לכן אני רוצה ללמוד הנדסה כי אני חושב שאני מתבזבז וזמני ללמוד הגיע אני בן 24... עכשיו רציתי לשאול אם עדיף לי ללמוד הנדסאי גם בגלל שאני לא חרשן במילים של היום ולא מסוגל לשבת כל כך הרבה שעות ללמוד.. או שעדיף לעשות ישר תואר בתעשיה וניהול ולנסות את מזלי. הייתי רוצה להיות איש תפ"י או כמו שציינתי מקודם מנהל מחלקה בקפוף למנהל מפעל או ניהול מחסן וכדומה מה אתם מייעצים לי בתודה עומרי.
מ
מיטל
בחירת מסלול לימודים
שלום עמרי, לימודי תעודה מיועדים לאנשים המעוניינים לרכוש מקצוע חדש, להתמקצע בתחומם ולהרחיב את הידע שברשותם. לימודים אלו נועדו לאנשים שמעוניינים לפתח מיומנויות חדשות או לשפר מיומנויות בתחום מסוים וכן לימודים למטרת העשרה בתחום ספציפי.
לתואר הנדסאי שואפים להכשיר הנדסאים מקצועיים ומיומנים שישתלבו בתפקידים שונים וחשובים בארגון ויתרמו לפיתוחו וקידומו. רוב בתי הספר להנדסאים וטכנאים מציעים לימודי הנדסאים המשלבין בין שתי התמחויות. ישנן מכללות המציעות שילוב בין לימודי תואר ראשון ללימודי הנדסאים וטכנאים. כמו כן, ישנם מכללות רבות המציעות לימודי תואר ראשון להנדסאים וטכנאים - לימודי השלמה להנדסאים. הדרישה להנדסאים היא תמידית.
אין ספק שהיקף הלימודים שונה, אך תואר ראשון או מסלול משולב לתואר ראשון מקנה מיומנויות נרחבות יותר מלימודי תעודה. אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה, מיטל
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה
שלום רב, מסיפור חיך אני מאוד ממליצה ללכת לקראת תואר הנדסאי- מה שמקנה יכולת בודה, ראיה מערכתית, ובעיקר תפעולית. תואר הנדסת תעשייה וניהול עמוס במתמטיקה ולא תמיד מגיע ליכולת עבודה מיידית כמו שההנדסאי מקנה. במרכז באריאל הנך יכולך להנות להתחיל למוד לתואר הנדסאי ולהמשיך במסלול מקוצר הנדסת תעשיה וניהול במידה ותרצה להמשיך את לימודיך ולהעמיק. עדין ההנדסאי יאפשר את מיומנות העבודה בהצלחה