מה ההבדל בין הנדסאי עיצוב מדיה להנדסאי תקשורת אינטראקטיבית?
מה ההבדל בין הנדסאי עיצוב מדיה להנדסאי תקשורת אינטראקטיבית?
יואב
4 תגובות
רציתי לשאול בקשר להנדסאי עיצוב מדיה, אני שם לב שיש גם הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית והנדסאי ניו מדיה. האם מדובר באותו תחום ופשוט כל מוסד לימודים נותן שם אחר? יש לי עוד שאלה, בקשר להנחה שמקבלים חיילים משוחררים עד 5 שנים מהשחורר(ללימודי הנדסאות), אם אני נרשם בגיל 25 (השתחררתי בגיל 21) זאת אומרת שאקבל הנחה רק בשנה הראשונה או כשאתה נרשם ולא עברו 5 שנים מגיעה לך הנחה על כל הלימודים? מקווה שאני מובן :S תודה
ר
רינת שגיא
לימודי עיצוב מדיה
יואב שלום רב, לימודי מסלול עיצוב מדיה הם זהים בכל המכללות להנדסאים, ומפוקחים על ידי משרד הכלכלה. ייתכן וקיים שוני בשם המסלול, על פי שיקול הדעת של המכללה. לתשומת לבך כי בעבר (עד לפני שנתיים) היו שני מסלולי לימוד - תקשורת חזותית, או תקשורת אינטראקטיבית. שתי התמחויות אלו עדיין קיימות. עליך להחליט מה אתה מעדיף ללמוד, ועל פי בחירתך לבחור במוסד הלימודים. רוב המכללות מלמדות רק את אחד המסלולים (עיצוב גפרי - מותאם להפקות דפוס, בעוד תקשורת אינטראקטיבית מותאם לתחום הדיגטלי - עיצוב אתרים, עיצוב משחקי מסך, אפליקציות וכד'), אך ישנן מכללות שבהן ניתן לבחור את מסלול ההתמחות בשנה השנייה. לעניין המלגות לחיילים משוחררים - המימון ניתן עד תום השנה החמישית מיום השחרור. למסלול הלימודים בו אתה מתעניין ניתן מימון רק לשנת הלימודים הראשונה. הטיפול בזכאות יבוצע על ידי המכללה שבה תלמד. עליך להציג בעת הרישום ללימודים תעודת שחרור מצה"ל, והמכללה היא זו שפונה לקרן להכוונת חיילים משוחררים. בהצלחה!
י
יואב
תודה
האם יש מוסד לימודים באזור המרכז שיש בו את המסלול של תקשורת אינטראקטיבית? מצאתי באינטרנט מידע על "הנדסאי עיצוב מדיה" במכללת אורט רחובות, האם מדובר בתקשורת אינטראקטיבית? אני לא מעוניין ללמוד תקשורת חזותית. מה המחיר לשנה בלי הנחה?
תודה!
ר
רינת שגיא
הנדסאי עיצוב מדיה
יואב, כדי לדעת במדויק מה נלמד במכללת רחובות ראוי לפנות ישירות אליהם. פורום זה הוא אובייקטיבי ומוסר מידע נרחב ככל הניתן. מחיר לשנת לימודים ללא אגרות מבחני מה"ט עומד על כ- 7000 ש"ח. על כל בחינת מה"ט נגבה תשלום נוסף, ומספר הבחינות משתנה משנה לשנה וממסלול למסלול. בהצלחה!
י
יואב
מצטער אבל לא הבנתי משהו
לפני שנתיים היו שתי מסלולים: תקשורת חזותית ותקשורת אינטראקטיבית. וכיום יש רק הנדסאי עיצוב מדיה שבעצם משלב את שני התחומים ובכל מכללה יש דגש יותר על אינטראקטיבית או חזותית (לפי איך שהמכללה רואה לנכון)?