שלום רב אני מעוניין להתחיל ללמוד השנה הנדסאי במסלול צבירה לתואר השאלה שלי היא איפה בארץ ישנם מוסדות שמציאות מסלול שכזה כבר בדקתי באריאל ובמכללת אורט ירושלים האם יש עוד מוסדות? והאם זה מאוחר להרשם ולהתחיל עוד השנה
ש
שני יונגר
לימודי הנדסאים במסלול צבירה לתואר ראשון
שלום יפתח,
עקרונית ניתן להשלים לימודים לתואר ראשון כמעט מכל מסלולי ההנדסאים, לכן אפשר לומר שהאפשרויות שלך רבות. מכללות נוספות המאפשרות לימודי השלמה או צבירה לתואר ראשון הן: מכללת רופין, מכללת ספיר, מכללת HIT, מכללת נתניה וכמובן רשת מכללות אורט וכו'. לגבי ההרשמה לשנה הקרובה, הכל תלוי אם נותרו מקומות ולאיזה מסלול אתה מבקש להתקבל. כי יש מסלולים המחייבים מבחני מיון שלא תוכל לעבור ככל הנראה בשנה הקרובה. אבל כמובן יש לבדוק כל מקרה לגופו.
המשך מידע על מסלול צבירה למהנדס
בהמשך לפניה שלי בנושא מסלול צבירה למהנדס אשמח לדעת עוד מספר דברים: 1.אני מעוניין ללמוד הנדסאי בניין-איפה יש מסלול צבירה לתואר והאם זה מסלול יום או ערב 2.איך כל הסיפור הזה של מסלול צבירה עובד?האם יש משמעות לגיל?האם יש קריטריונים להמשך לימודי התואר? נושא זה חשוב לי אשמח להבין יותר אני רוצה מאוד להודות בשלב זה לשני יונגר על המענה המיקצועי והנעים תודה יפתח
ש
שני יונגר
מסלול צבירה והשלמה לתואר ראשון בהנדסה
שלום יפתח,
1. אפשר ללמוד במסלול בוקר או ערב, ולאחר מכן להשלים את הלימודים לתואר ראשון בהנדסה כמעט בכל מוסדות הלימוד המציעים מסלול לתואר ראשון בהנדסת בניין. כל מוסד לימודים מציע מסלול השלמה בתנאים מעט שונים ולכן התנאי החשוב ביותר הוא לשמור על ממוצע ציונים של 85 ומעלה כדי שלא תתקל בסירוב קבלה ללימודים לאחר מכן ואז גם תחליט אם אתה מעוניין להתקבל למסלול שבכל מקרה יחייב אותך לתנאי הקבלה הרגילים להנדסאות שהם פסיכומטרי ובגרות או שתעדיף ללמוד במסלולים המיועדים ספציפית להנדסאים בהם תלמד רק את ההשלמות לתואר במשך עוד בערך 3 שנים. פרטים על מוסדות הלימוד השונים המאפשרים מסלולי השלמה צירפתי לך בתחתית התשובה שלי. 2. אין משמעות לגיל במסלול הצבירה, אלא לכך שלימודי ההנדסאים נחשבים לך כפטור חלקי מלימודי ההנדסה לאחר מכן. הלימודים בהמשך אמורים להיות לפחות רק לימודי השלמה, אלא אם תעדיף את המסלול באוניברסיטאות למשל שעובד כפי שכתבתי לך בסעיף הקודם. אני מניחה שהמאמר המצורף יעשה לך קצת סדר. בכל מקרה הכי חשוב תמיד לשמור על ממוצע ציונים גבוה ככל הניתן. לאחר מכן אם תחליט בעתיד שאתה מעדיף את עבודת המהנדס על עבודת ההנדסאי, אז כמובן שיהיה עליך לשקול להשלים את הלימודים לתואר ראשון. וכן כמובן שיש גם אופציה להשלמה במסלול ערב במכללות.