שלום, רציתי לדעת איזה סוג מתמטיקה איזה נושאים לומדים ב2 המקצועות הללו . אני צריך הכוונה כי יש לי 3 יחידות במתמטיקה אבל אני צריך לדעת במזה מתמקד ?
ש
שני יונגר
רמת המתמטיקה בלימודי הנדסאים
שלום מאיר,
בלימודי הנדסאים ניתן להתחיל עם 3 יחידות במתמטיקה כי מבנה הלימודים הוא כזה שרמת הקושי בו הולכת ועולה במהלך הלימודים מה שמאפשר לך להתחיל עם ידע בסיסי של רמת 3 יחידות ובמהלך הלימודים תקבל את הידע ברמת המתמטיקה הדרושה ללימודי ההנדסאי. לכן למעשה אין מה לדאוג או להילחץ ופשוט אם תרצה להגיע קצת מוכן אפילו חזרה על החוקים של האלגברה והמתמטיקה שלמדת בבית הספר יספיקו לך בהחלט כרקע מקדים שיקל עליך בלימודים עצמם.
בברכה, שני
מ
מאיר
כן אבל איזה נושאים במתמטיקה?
הכוונה שלי לומדים גיאומטריה ואלגברה אז הכוונה זה לחזור על הנושאים הללו? את יכולה להגיד לי פחות או יותר מה הנושאים המרכזיים שמתרכזים בהנדסאים במתמטיקה?
ש
שני יונגר
תרגול הכנה ללימודי המתמטיקה והגאומטריה בהנדסאים
שלום מאיר,
כדי לקבל רשימה של הנושאים בתוך הקורסים יש לבקש סילבוסים של הקורסים עצמם מהמכללה או ממה"ט. אבל לצורך ההכנה ללימודים הכנה בעזרת ספרי הלימוד של בית הספר התיכון (גם של 3 יחידות) מספיקה בהחלט לדעתי. את כל החומר שתידרש לדעת תלמד בצורה מסודרת במהלך הלימודים עצמם.
בברכה, שני
ר
רינת שגיא
רמת מתמטיקה בהנדסת מים או ביוטכנולוגיה
אין הבדל משמעותי ברמת המתמטיקה הנדרשת בשתי המחלקות. בשתיהן לומדים קורס במתמטיקה הכולל אלגברה וגיאומטריה. בהצלחה!