הנדסת מכונות - מה ההבדל בין דיפלומת הנדסאי לבין תואר הנדסאי?
הנדסת מכונות - מה ההבדל בין דיפלומת הנדסאי לבין תואר הנדסאי?
לי
5 תגובות
היי, מעוניינת ללמוד הנדסת מכונות עכשיו יש לי תעודת בגרות במסלול מצוינות אך אין לי פסיכומטרי עדין. רציתי לשאול מה ההבדל בין דיפלומת הנדסאי לבין תואר הנדסאי בתחום? עם מה אוכל להשתלב יותר בעבודה? ומהי התעסוקה/אופן העבודה שאצטרך לבצע בעתיד? תודה.
ל
לי
ואיזה מסלול הכי כדאי לי לבחור?
ר
רינת שגיא
בחירת מסלול
לי שלום רב, שאלתך דומה לשאלה "מה כדאי לי לאכול". היכולות של כל אחד מאיתנו שונות. הפרמטרים העיקריים שיש לקחת בחשבון בעת קבלת ההחלטה הם יכולותייך האקדמיות, ויכולותייך הכלכליות. לימודים אקדמיים ארוכים יותר (שנתיים מול ארבע שנים) ואינך זכאית למימון 90% במידה שאת חיילת משוחררת (עד חמש שנים). בהצלחה!
ר
רינת שגיא
הבדל בין תעודת הנדסאי לדיפלומת הנדסאי
לי שלום רב, תואר הנדסאי ודיפלומת הנדסאי אלו מושגים המדברים על אותו הדבר. בהצלחה!
ל
לי
המשך..
היי תודה על התגובה אבל לא ממש הבנתי, אם זה אותו הדבר אז למה לתואר דורשים פסיכומטרי ולהנדסאי בגרות חלקית? אני אוכל לעבוד באותם המקומות של תואר רק עם דיפלומה?
ש
שני יונגר
ההבדל בין מהנדס להנדסאי
שלום לי,
התעסוקה של מהנדס והנדסאי היא שונה לחלוטין. היקף העבודה של המהנדס גדול משמעותית היקף האחריות גדול משמעותית וכן האפשרות לאשר ולחתום על פרויקטים למהנדס הן בסמכויות גבוהות משמעותית. הלימודים ארוכים יותר וברמה גבוהה יותר. לכן יש דרישה גבוהה יותר גם בנתונים ההתחלתיים. כמו בן מדובר במסלול לימודים של ארבע שנים להנדסה לעומת שנתיים וחצי להנדסאי.