איזה הנדסאי מומלץ ללמוד - המשלב יצירתיות ועבודה עם הידיים
איזה הנדסאי מומלץ ללמוד - המשלב יצירתיות ועבודה עם הידיים
יוסף
1 תגובות
שלום. שמי יוסף, אני בן שלושים, נשוי ואב לילד.
בעברי למדתי מוזיקה. כרגע, מחפש ללמוד משהו קצר, שאוכל לעבוד בו מיד. חשבתי על לימודי הנדסאי, אבל לא בטוח מה מתאים לי. לא כל כך הצלחתי לאסוף מידע על הנושאים בתחום ההנדסאי, על מנת להחליט מה מתאים לי יותר. לדוגמה, מה עושים בסופו של דבר מהנדסי מכונות? האם הם יושבים בחדר ועובדים על מחשב או מפקחים במפעל?
אני מחפש מקצוע יצירתי כלשהו, שכולל מחשבה או עבודה עם הידיים. אסתטיקה ויופי לא מדברים אלי. כמו כן בעל זיקה לאיכות הסביבה ולאירגון. אני מנסה למצוא מקצוע בו עובדים בשעות היום ולא בלילות. גם בלי שבתות וחגים. אני מעוניין במשכורת מכובדת, כזו שתופחת עם הניסיון לסכומים כמו 12 או 15 אלף שקלים, אני לא מחפש להתעשר. בנוסף אני פתוח לרעיונות לגבי תואר ראשון, במסלול עד שנתיים וחצי של לימוד. תודה רבה.
ר
רינת שגיא
לימודי הנדסאי המשלב יצירתיות ועבודת כפיים
יוסף שלום רב, לימודי ההנדסאים הם לימודים קצרי זמן יחסית המעניקים לבוגריו מקצוע יישומי ואפשרות להשתלבות מהירה בשוק התעסוקה. רבים בפורום זה שואלים לגבי מידת הצלחתם בהשמה, והתשובה היא כי ההצלחה בהשמה תלויה בסופו של דבר באופיו של ההנדסאי, שכן נקודת המוצע היא כי הידע התיאורתי של בוגרי המסלולים השונים הוא זהה. כבוגר לימודי מוסיקה ייתכן ויתאים לך להשתלב במסלול הנדסאי סאונד. בוגרי מסלול זה יכולים להשתלב בתחום הקלטות אולפן, הגברת מופעים, הפקה מוסיקלית, עיצוב פסקול, מכירת ציוד סאונד וכלי נגינה, ועוד. בתחום איכות הסביבה ייתכן שיעניין אותך ללמוד את מקצוע הנדסת טכנולוגיות המים. תחום זה הולך ומתפתח, וניתן להשתלב בו הן בתחום המכירות שם יחסית ניתן להגיע לשכר גבוה על פי הישגים, או בתכנון מערכות מים, פיקוח ותחזוקה של מערכות ומתקנים. הנדסאי מכונות לא רק מפקח על פעילות מכונות, אלא גם מתכנת אותן ואחראי לתחזוקתן השוטפת. הצעתי לך לקרוא עוד מידע על המסלולים השונים, אולי לקבל החלטה על מקום הלימודים ושם לבדוק מהם המסלולים הקיימים, ואף להגיע לאחד הימים הפתוחים המתקיימים במכללות השונות במהלך הקיץ. בהצלחה!