שלום אני מתלבט האם ללמוד הנדסאי בניין או לעשות מכינה ולהתחיל מהנדס. מבחינת צבירת ניסיון כהנדסאי האם זה עוזר לאחר השלמה והאם מבחינת עבודות יש ביקוש להנדסאים ?
ר
רינת שגיא
הנדסאי או מכינה למהנדס
אמוג שלום רב, ללימודי הנדסאים יתרון רב, במישורים רבים: ראשית - הכשרה מקצועית. לימודי הנדסאים הם לימודים אינטנסיביים אך תהליך הלימוד הוא מדורג. הכיתות קטנות יותר מן הלימודים באקדמיה, היחס יותר אישי, וניתן להתמחות בניהול הבנייה בתוך שנתיים, או בתכנון מבנים - שנתיים וחצי. במידה שאתה חייל משוחרר עד חמש שנים מן השחרור עלות הלימודים היא שולית - 90% ממומן למשך שנתיים על ידי משרד הביטחון, שלא על חשבון הפיקדון. במידה שתעמוד בהצלחה בלימודיך תוכל להשתלב ביתר קלות בלימודים אקדמיים. במידה שתחליט ללמוד במכינה להנדסה, תשלם מחיר מלא על לימודים שלא בהכרח תצליח בהם, וקח עלול לרדת לטמיון זמן יקר וכסף רב. כל תהליך למידה שהוא הדרגתי יש בו סיכויים רבים יותר להצלחה!
א
אלמוג קנדלקר
מה לגבי תעסוקה
השאלה שלי היא שבכל מקום אני שומע מאנשים שיותר ויותר רוצים ללמוד הנדסאי בניין. השאלה שלי אם יש ביקוש למקצוע הזה?
ר
רינת שגיא
תעסוקה
אלמוג שלום רב, לא לחינם אנשים מתעניינים בלימודים אלו. תנופת הבנייה בישראל נמצאת בשיאה, בנייה למגורים, בניית תשתיות ומסחר. הביקוש לתחום לימודים זה הוא גבוה, והיצע מוסדות הלימודים לתואר מהנדס בניין הוא מצומצם. אי לכך רבים מן המעוניינים בתחום עבודה ולימודים זה פונים ללימודי הנדסאים, מה גם שהידע הנצבר בעת הלימודים הוא רחב ומותאם לדרישות שוק העבודה. רבים פונים לאחר מכן להשלמת לימודים אקדמיים דווקא בתחום כלכלה-מנהל עסקים, מתוך חשיבה עתידית של ניהול פרויקטי בנייה רבי היקף שבהם נדרש ידע כלכלי. הנך מוזמן להגיע לאחד מן הימים הפתוחים שמתקיימים בתקופה זו במכללות להנדסאים השונות, כדי להתרשם במו עיניך מן המקום, המרצים, ולשמוע ממקור ראשון על הביקוש לתחום לימודים זה. בהצלחה!