שלום אני בן 22, משוחרר מהצבאי מזה כ-9 חודשים ומתחיל לחשוב על האפשרויות שלי לגבי לימודים. בתיכון הגברתי מחשבים ברמה של 5 יחידות לימוד ולא עברתי את 2 היחידות האחרונות - משמעות הדבר שאין לי בגרות מלאה. מלבד כך, הציונים שלי טובים מאד, באנגלית 4 יח"ל בציון 90, ובמתמטיקה 3 יח"ל בציון 97. וציוני בעברית והבעה גבוהים וטובים. חשוב לי לציין שמרבית ציוני הושגו ללא למידה בבית אלא על סמך הקשבה בלבד כי לא הייתי תלמיד שאוהב ללמוד אבל אמא הקפידה שאלך לבית ספר כל יום :-) אני בהחלט חושב שלימודים זה לא הצד החזק שלי ולא הייתי טוב בזה וכעת אני נמצא בצומת דרכים ואני חושב על לימודי הנדסאי כ"קיצור דרך" מאחר ואני לא רואה את עצמי עושה פסיכומטרי בעשור הקרוב. התעניינתי ואני חושב ללמוד הנדסאי אלקטרוניקה או מכונות ויש לי כמה שאלות:
1. האם תעודת הנדסאי שווה משהו בשוק העבודה? כל אדם שאני מתייעץ איתו שולל על הסף מאחר וזה לא תואר ראשון וזה לא פרקטי.
2. האם יש חשיבות ליוקרת המוסד בו נלמד המקצוע (עושים בחינות חיצוניות בסוף הלימודים לא?) אני חושב ללמוד במכללת כנרת שקרובה מאד לביתי... אשמח לקבל גם אולי חוות דעת עליה על הדרך.
3. בשורה התחתונה, הייתי רוצה לדעת מהו קהל היעד של אנשים שרוצים ללמוד "הנדסאי"? ושאלת המחץ מבחינתי היא, האם כדאי?
אשמח לתשובתך ובהזדמנות זו אודה על עבודת הקודש שנעשית פה למען השואלים!
בברכה,
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה
בן 22 שלום רב, אתה חושב נכון ביותר. עבורך קיצור הדרך משמעותי וכדאי. בנוסף במידה והנך חייל משוחרר בכלל הרווחת כי המסלול כולל מימון 90% לשנתיים - ללימודי אלקטרוניקה עוד. הנדסאים נידרשים מאוד בייחודבגלל הפרקטיקה. זוהי דיפלומה עם עבודה בצידה והמשק מאוד דורש אותם- תואר לא בהכרח הינו מבטיח עבודה. אולם במידה והנך מעונין בהשלמה לתואר מהנדס- ניתן להשלים ע"י .ע"ב הנדסאים והשגיהם. קהל הלומדים מאוד מגוון כל אחד מסיבותיו הוא: א. מיקצוע פרקטי- בזמן קצר (שנתיים ולעבודה היכולת להשלים במידה ורוצים תואר אקדמי על בסיס לימודי הנדסאים. מימון - חיסכון כספי. ד. אין צטרך בהשלמת בגרויות או פסיכומטרי- מעקף אקדמי. רב הנדסאים יוצראים לעבודה -