שלום. אם יש לי חרדות קהל ,האם זה מגביל אותי להתקבל להנדסאים ולסיים ? כי בסוף צריך להציג פרוייקט.תודה
ש
שני יונגר
הגנה על פרויקט- פחות נורא ממה שנדמה
שלום,
הצגת הפרויקט היא מול המנחה ועוד בוחן ולא הצגה על במה מול קהל. מאוד דומה לבחינה בעל-פה. יש מוסדות לימוד שבהם יש הצגה של פוסטרים, אך אתה לא מתבקש לנאום מול אנשים, אלא עוברים, מסתכלים ואולי שואלים אותך שאלה לגבי מה שכתבת. זה מאוד מלחיץ כל סטודנט, אך זה גם נלקח בחשבון. יש מוסדות לימוד שבהם ההגנה על הפרויקט נעשית במקביל להגשה ויש שבהם ההגנה נעשית מספר שבועות מאוחר יותר. בכל מקרה לא מצפים ממך לעמוד ולנאום, אז אני מקווה שזה מקל עליך. דרך אגב, הגנה שכזו על פרויקטים או עמידה מול צוות בוחנים קיימת בכל מסלולי הלימוד (כמעט) אז קח בחשבון שבזה אתה פחות טוב, העיקר היא העבודה עצמה. חשוב על זה כמו על ראיון עבודה, כי זה מאוד דומה. בסופו של דבר אתה צריך להסביר מה למדת ומה הידע שרכשת במהלך הלמידה. ולומר מראש שסיטואציות כאלו מאוד מלחיצות אותך תמיד יוצר אמפתיה בצד השני. אין ממך ציפייה להיות נואם מוכשר, אלא רק תלמיד מוכשר.
בברכה, שני
א
אנונימי
המשך
תודה רבה. ומה עושים מי שלומד הנדסאי תוכנה או אלקטרוניקה?
ר
רינת שגיא
הגנה על פרויקט גמר - תוכנה או אלקטרוניקה
שלום רב, כל פרויקט גמר מתחיל בהצעת פרויקט. לאחר מכן הנך נדרש לבצע עבודה מעשית, טכנולוגית. במקביל עליך להעלות על הכתב ולהסביר את שביצעת בספר פרויקט. בסופו של דבר הנך נדרש 'להגן' על הפרויקט - שהיא הבחינה בעל פה. בשלב זה, לאחר שעסקת בפרקטיקה של הפרויקט במשך מספר חודשים, בליווי של המנחה שלך, וגורמים נוספים, אתה נמצא ברמת בשלות כזו שבה אתה שולט בחומר ומן הסתם תוכל להתמודד עם כל שאלה. הבחינה מתבצעת מול בוחן חיצוני שכבר קיים עשרות אם לא מאות מבחנים וראה אנשים במצבי לחץ. אם מקצועית תשלוט בחומר, מעט ההתרגשות לא תפגע בתוצאה הסופית - לעבור את הבחינה. בהצלחה!