אני כיתה ט ויש בידי לבחור בין מגמת אלקטרוניקה ומדעי המחשב לבין מגמת מכטרוניקה הלימודים הם לתואר הנדסאי האם זה כולל גם חשמלאי מוסמך ?ואתם יכולים להסביר לי על כל מקצוע ומה יותר עדיף והאם יהיה לזה ביקוש?
ש
שני יונגר
הנדסאי אלקטרוניקה או מכטרוניקה
שלום קסם,
ממגמת אלקטרוניקה ומדעי המחשב תוכל לפנות לתעסוקה בתחומים של ייצור של רכיבים אלקטרוניים למחשב או בכלל. ומתחום המכטרוניקה תוכל לפנות לתעסוקה בתחומים של תכנון רכיבים מכניים עבור מוצרים אלקטרוניים. כדי להיות חשמלאי מוסמך עליך ללמוד במסלול הנדסאי חשמל. לגבי הביקוש, נכון להיום יש ביקוש בשני התחומים, אך אתה שואל אותי שאלה שהתשובה האמיתית לה תהיה ברורה רק בעוד מספר שנים, אז אני בוודאי לא יכולה לדעת מה יהיה. בכל מקרה יהיה עליך לעבור שירות צבאי לפני שהעיסוק הממשי בתחום יהיה רלוונטי. לכן לדעתי חשוב שתבחר במסלול שמעניין אותך לעסוק בו. כדאי שתקרא על כל תחום ותראה מה הוא כולל לפני ההחלטה. צירפתי לך תשובתי הסבר על לימודי הנדסאי אלקטרוניקה.
מגמת סייבר
שלום אני בכיתה ט ויש מגמת סייבר ואני לא יודע למה זה קשור אתם תוכלו לפרט לי מה זה והאם זה כדאי ואם יש לזה ביקוש?
ר
רינת שגיא
מגמת סייבר
קסם שלום רב, תחום הסייבר הוא תחום חדש יחסית בעולם המחשבים. כידוע לך בעולם שלנו קיים מידע רב, שפעולת תקיפה או חדירה למאגרים ממוחשבים יכולה לגרום לנזק רב למותקף. תחום הסייבר נועד להקיף את כל מגוון האפשרויות להגנה מחדירה למאגרי מידע של רשויות, מדינות, גופים מסחריים כמו חברות, בנקים וכד'. בהצלחה!