שלום אני בן 32 ורציתי לשאול אם כדאי לי להתחיל ללמוד להנדסאי תוכנה? הבנתי מהתשובות שלך בפורום שבעולם ההייטק בגיל 37 אתה נחשב כ"זקן" בתחום
ר
רינת שגיא
הנדסאי תוכנה מעל גיל 30
יגאל שלום רב, כמו בכל תחום - התחרות היא קשה. הגיל יכול להוות חיסרון, אבל גם יתרון. ייתכן כי הרקע המקצועי שצברת עד כה בתחום אחר ביחד עם לימודי תוכנה יתנו לך מקפצה תעסוקתית. ייתכן גם כי יש בך יכולות ניהוליות ואז הידע המקצועי המאוחר שצברת ביחד עם יכולות ניהוליות יקדמו אותך. עיקר הבעיה בתחום התוכנה היא העובדה שכשאתה חדש בתחום מן הסתם המשכורת שתרוויח תהיה צעונה ביחס לצרכים האישיים ו/או המשפחתיים. לעומת זאת, אם זהו תחום שבוער בעצמותיך - ההתלהבות והיצירתיות שתפגין הם אלו שיקדמו אותך. עליך לקבל החלטה לא פשוטה, ואני מאחלת לך שתקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורך. בהצלחה!
ש
שני יונגר
אני חוששת שעניין הגיל הוא כן משמעותי בתחום הזה
שלום יגאל,
תחום ההיי טק והתוכנה בפרט הינו מאוד בעייתי בכל הנוגע לתנאי קבלה לעבודה. בהחלט יש העדפה ברורה לצעירים בשנות העשרים לחייהם במעמד הקבלה ללימודים. הבעיה היא לא רק לחסרי ניסיון בתחום אלא גם לבעלי ניסיון. כך שאם תסיים לימודיך בגיל 32 לא בטוח שתוכל למצוא עבודה. אני כמובן לא יכולה להכליל זאת ב 100% על כלל החברות במשק, אך רובן בוודאות מחפשות צעירים. בסופו של יום ההחלטה מה לעשות תהיה שלך, אז קח בחשבון שזה המידע שיש לי ולכן זה לא אומר שבוודאות לא תצליח.