שלום. אני בן 36 ואני רוצה ללמוד הנדסאי רכב, האם מספיקה תעודת 12 שנות לימוד בלבד לקבלה ?? בנוסף רציתי לדעת ,אני עוסק בתעופה 17 שנים ואני מאוד רוצה לעשות שינוי בקריירה לכיוון הרכב האם זה כדאי למרות שאני מרוויח בסביבות 12000 אבל אני ממש רוצה ברכב וכמה כסף יהיה אפשר להרוויח
ר
רינת שגיא
לימודי הנדסאי רכב
שלום ניסים, הקבלה ללימודי הנדסאים מתבצעת על סמך ציוני הבגרות, אלא אם עברת את גיל 35, ואז אישור על 12 שנות לימוד הוא כרטיס הכניסה. כאשר אתה שוקל שינוי קריירה, יש לבחון אם תוכל ללמוד ובה בעת לעבוד. יהיה עליך לאתר מסגרת לימודית מתאימה עבורך מבחינת ימים ושעות לימוד, אם תרצה להמשיך ולעבוד במהלך הלימודים, שיימשכו 3 שנים. לעניין השכר - כמו בכל תחום, לא רק השכלתך תקבע, אלא גם יכולותיך האישיות, היכולת לנהל עובדים אחרים, הסמכות מקצועיות נוספות (כמו ניהול מוסך למשל) ופרמטרים נוספים. אולי כדאי לבדוק במקום עבודתך הנוכחי אם תוכל לבצע את השינוי התעסוקתי, ובכל לשמור על רמת השכר והמעמד המקצועי/ניהולי שאליו הגעת עד כה. מקווה שתקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורך. בהצלחה!
ש
שני יונגר
שיקולי שכר- ירידה לצורך עלייה
שלום ניסים,
השכר של הנדסאי רכב מאוד תלוי בתפקיד בו מועסקים. כאשר השכר מתחיל בכ-5000 ש"ח להנדסאים מתחילים ויכול להגיע לשכר של בסביבות 12000 ש"ח למנהל טכני או מנהל מוסך. עליך לקחת בחשבון כי אתה מתחיל מההתחלה ולכן השכר שלך ירד לצורך עלייה בהמשך וזהו שיקול משמעותי שעליך לשקול.