שלום אני נורא רוצה ללמוד הנדסאי אבל שאני מסתכל על תנאי הקבלה הם נורא נמוכים - כלומר מבקשים רק 3 יחידות מתמטיקה? זה לא נמוך מדי כלומר מה הרמה של המתמטיקה ושל הפיסיקה? אין לי ממש נתונים גבוהים לכן אני רוצה לקנות ספרי בגרות של מתמטיקה 4 יחידות, פיסיקה, כימיה וביולוגיה - 3 יחידות לפחות? האם זה כדאי לי? כי נראה לי שהרמה תהיה גבוהה למרות התנאי קבלה הנמוכים?
ר
רינת שגיא
רענון לקראת לימודים לתואר הנדסאי
יוני שלום רב, רמת המתמטיקה הנדרשת ממועמד ללימודי הנדסאים היא 3 יח"ל. יחד עם זאת, במהלך הלימודים נצבר ידע נוסף. עניין הרענון טוב תמיד, אך לא ציינת לאיזה מסלול אתה מעוניין להצטרף. המתמטיקה בלימודי קולנוע למשל שונה מן הרמה הנדרשת בהנדסת תוכנה. מומלץ להגיע לאחד מן הימים הפתוחים המתקיימים במוסדות השונים במהלך חודש ינואר, כדי להתרשם ולקבל מושג על הידע הנדרש לתחילת הלימודים. חשוב להבין כי הרמה הנדרשת הנוכחית היא כדי לאפשר כניסה ללימודים, אבל המאמץ שישי להשקיע במהלכם הוא רב. כל ידע מוקדם רק עשוי לסייע לך. ישנן מכללות המקיימות הכנות לקראת פתיחת הלימודים כשבוע לימודים מרוכז, מכינת רענון וכד'. בכל מקרה, רצינות והשקעה רק יקדמו אותך ויאפשרו לך להתמודד עם החומר הנלמד ולהצליח. בהצלחה!
י
יוני
חשבתי על שלושה מסלולים
טכנולוגיות מים, מכשור רפואי, חשמל זה למה אני שואל איזו רמה מלמדים שם במתמטיקה ומקצועות המדעים
ר
רינת שגיא
רמת מתמטיקה במקצועות הנדסאים שונים
בכל המקצועות שציינת יש צורך בידיעת מתמטיקה, וישנם קורסים בתחום במהלך הלימודים. בכל מקרה הרמה הנדרשת כדי להתחיל את הלימודים היא של 3 יח"ל. בהצלחה!
י
יוני
נכון זאת בדיוק השאלה שלי
אני מניח שהרמה בהמשך הלימודים תעלה ותהיה יותר קשה מ3 יחידות..ואותו דבר עדיף ללמוד לפני הלימודים לבד מקצועות מדעים כי אין לי שום רקע במקצועות האלה
ר
רינת שגיא
היערכות ללימודי הנדסאים
לכל אחד מן התחומים שציינת דגשים שונים במתמטיקה. אי לכך, חשוב שתדע ראשית מה אתה מעוניין ללמוד. קח בחשבון כי כמוך מגיעים רוב התלמידים, עם רקע בסיסי במתמטיקה. רצוי כי תשקיע את מרצך בבחירת מסלול הלימודים, וכתהיה ממוקד ברר מול מוסד הלימודים שבו תבחר ללמוד כיצד להיערך באופן הטוב ביותר לשנת הלימודים. הרישום ללימודי הנדסאים לשנת הלימודים תשע"ו כבר החל. בהצלחה!
י
יוני
אבל את עדיין לא עונה לי על השאלה
שלושת התחומים שציינתי לומדים בהם את מקצועות מתמטיקה ושאר מקצועות המדעיים אז השאלה שלי האם לעשות ריענון ולקחת ספרים ולשבת עליהם לפני הלימודים כי גם ככה אין לי רקע כי עדיף לבוא עם רקע בגלל שבהמשך הלימודים במקצועות אלה יהיו יותר קשים ומעמיקים? או שלא חייב לעשות ריענון ואני כבר ילמד את המקצועות רגיל במכינה כי הרמה תישאר אותה רמה?
ר
רינת שגיא
הכנה ללימודים
תמיד עדיף להיערך מראש ולעבור על החומר. כך יהיה לך יתרון על אחרים בעת לימוד החומר.