עד שהצלחתי לבחור תחום שאולי כן יעניין אותי במגוון התמחויות, נאמר לי שבעירי בב"ש (המכללה הטכנולוגית, ביררתי גם בשאר ולא לומדים שם את המקצוע) נפתחת מגמה אחת בלבד וזה בתחום הגז טבעי שאני לא יודע אם זה באמת יעניין אותי יותר משאר ההתמחויות במקצוע, וגם זה לימודי בוקר שזה בעייתי בשבילי לשלב עם עבודה (לימודי ערב יפתחו רק באוקטובר שזה רחוק מאוד בשבילי), הבנתי היא שתחום הגז טבעי התפתח בשנים האחרונות ואולי נוצר יותר ביקוש בתחום, מה לומדים בדיוק בתחום ואיך זה קשור למכונות בחלק ראיתי שזה נקרא הנדסאי גז טבעי? איפה משתלבים הנדסאים כאלה, ואיך השכר ההתחלתי? לא עדיף ללמוד התמחויות שהשתלבותם בתעשיות יותר יציבות מאשר בתחום די חדיש ביחס לשאר?
ש
שני יונגר
האם ללמוד לתעודת הנדסאי גז טבעי?
שלום דניאל,
לימודי הנדסאי מכונות תמיד מלווים בהתמחות מסוג מסוים, אם ההתמחות היא ברכב או מכטרוניקה או גז טבעי. מה שיותר חשוב הוא שתברר אם תסיים את ההתמחות הזו אם תוכל למצוא עבודה טובה בתחום אזור באר שבע, אחרת באמת ללמוד התמחות מעניינת ככל שתהיה ללא אפשרות למצוא עבודה בה לאחר מכן זה מאוד חבל. לגבי ביקוש, גם בתחום הגז וגם בתחום המים יש ביקוש רב לעובדים, באופן יחסי כי אלו תחומים ההולכים ומתפתחים בישראל בצורה משמעותית. לכן עקרונית כדאי להיות על רקע בתחום כדי למצוא עבודות טובות. לגבי שאלתך בנוגע למסלולים אחרים יציבים יותר מבחינת ביקוש ועבודה, היום כבר קשה מאוד לאפיין את השוק בישראל כיציב. היום על כל תפקיד כמעט יש המון המון תחרות וקשה מאוד לקבוע מה יציב או לא יציב. מה שבוודאי אתה חייבת להחליט בעניין הזה זה מה תהיה מוכן להשקיע והאם כדאי לך בשלב זה לנסוע אל מחוץ לעיר לצורך לימודים. כי אמנם אתה רוצה כבר להתחיל ומעוניין ללמוד במסלול ערב, אבל כדאי לשקול את השקעת הזמן בנסיעות שהוא זמן יקר מאוד.
תגובת המשך
ממה שקראתי באינטרנט, למרות שלא מדובר באותו מקצוע, מעטים המהנדסים שמצליחים למצוא עובדה בתחום, ולא מעט נאלצים לעבוד בחו"ל, מהבחינה של מקום העבודה, אני מאוד מעדיף לעבוד באזור ב"ש, הבנתי שהקידוחים נעשים בחופי ישראל, יותר התענייתי במגמות מכטרוניקה ותיב"ם מה שלא נפתח שם בלימודים הקרובים, אני באמת מעדיף ללמוד רק בב"ש