שאלות דחופות למומחים, איך אני יכול לדעת - א: אם אני אצליח והאם מתאים לי הנדסאי אלקטרוניקה או מכונות או רכב ב: האם צריך לאחד מהם כישרונות מסוימים או כל אחד יכול ג: במה מחפשים יותר דרושים ד: מה המשכורות למתחילים ה: איפה משתלבים בעבודות אלו ו: האם יש אפשרות בכל הנ"ל להיות עצמאי מצליח
ואחרון תודה רבה ומקווה שלא העמסתי בשאלות
ר
רינת שגיא
מכונות, אלקטרוניקה או רכב
שלום אושרי, בעוד שהנדסאי אלקטרוניקה לומד את התחום לעומקו, עוסקים שני המקצועות האחרים במגוון רחב יותר של ידע, אך ברמת בקיאות נמוכה יותר. הנדסאי מכטרוניקה למשל לומד גם על רובוטיקה, תכנות ומכניקה עדינה. חשוב שתלמד תחום שאתה אוהב, ולעסוק פחות בגובה השכר, שהוא נגזרת של ידע ויכולות אישיות. אם למשל במהלך השנים תביא לידי ביטוי כישורי ניהול הדבר ישפיע על שכרך יותר מאשר ידיעותיך המקצועיות. קשה לענות לך על מידת הביקוש של מקצועות אלו, אך נוכל לומר כי מספר המתעניינים בתחומי לימוד אלו זהה. גם מידת ההשתלבות בשוק התעסוקה של כל אחד מן התחומים הוא רחב מאוד - החל ממעבדות, תעשייה, מוסכים, ניהול ציי רכב, חברות ליסינג/השכרה ועוד. בכל אחד מתחומי הלימוד הללו ניתן להיות עצמאי, שוב הדבר תלוי יותר באופייך ופחות ביכולותיך המקצועיות. בהצלחה!