שלום רב אני כרגע מתלבט בין כמה מקצועות לימוד ואשמח לקבלת עזרה. מלכתחילה רציתי ללמוד מהנדס אבל נראה לי שכרגע אני לא מוכן למאמץ הזה. לכן אני מתלבט האם ללמוד הנדסאי ואיזה. לאחר עיון קצר ראיתי שיש בעד ונגד הנדסאי. 1) האם שווה ללמוד הנסדאי חשמל? 2)התעודה שווה משהו או שהיא בתכלס לא משמעותית? 3)הלימודים הם באורט. והם נותנים דיפלומת הנדסאי ורישיון חשמלאי לאחר שנה בתחום מה זה הדיפלומה ואיפה זה מדרג אותי בין כל סוגי התמקצעות החשמלאי ( מוסמך,ראשי,עוזר וכו'.....) אשמח לתשובה מלאה וסליחה על האי סדר.
כ
כהן
שאלות נוספות
מה תעודת הנדסאי תעשייה וניהול נותן לי? אילו אפשרויות מקצוע ומה בעצם עושים במקצועות הללו?
נ
נועה סטרוז
לימודי הנדסאי תעשייה וניהול
שלום רב,
בוגרי התואר יוכלו להשתלב בתחומים רבים לפי תחום ההתמחות שלהם, כך למשל בוגרי התמחות במערכות מידע יוכלו להשתלב בתפקידי ניהול מערכות מידע בארגונים, בוגרי מסלול הלוגיסטיקה יוכלו לעבוד בתפקידי ניהול מחסן ממוחשב, ניהול פרויקטים ורכש, כראשי צוותי תכנון ופיקוח יצור (תפ"י) ועוד. סטודנטים שמסיימים לימודי הנדסאי תעשייה וניהול יכולים להשתלב בענפי המשק השונים, בתעשייה הכבדה ובתעשיית ההייטק, וכן בארגוני המגזר הציבורי והפרטי. צירפתי עבורך מאמר שמופיע כקישור בתוך התגובה ומסביר על הלימודים ועל אפשרויות התעסוקה שלך עם סיום הלימודים.
ראשית כל חשוב לי לציין שבמידה ואכן תחליט להשתלב במסלול להנדסאי תוכל בהמשך הדרך להשתלב בתוכניות היחודיות המיועדות להסבה לתואר בהנדסה ולכן הסטטוס המקצועי שלך יכול להשתנות במהלך הזמן ובהתאם להכשרות שתחליט לבצע. בוגרי המסלול שיסיימו את הלימודים בהצלחה יהיו זכאים לרישיון הנדסאי חשמל בהתאם לתקנות בארץ זאת לאחר שיקבלו תעודת הנדסאי חשמל שמוענקת מטעם מוסד הלימודים והמה"ט. הדיפלומה בעצם מאפשרת לך את קבלת הרישיון ואת האופציה לעבוד בתחום. בית הספר נחשב למוסד לימודים איכותי שמשקיע בתלמידיו ושואף למצויינות.
צירפתי עבורך מאמר המסביר על תוכנית הלימודים במסלול ללימודי הנדסאי חשמל. לגבי השאלה האם שווה ללמוד - אם זה הוא המקצוע שאתה מתעניין בו ורוצה לעסוק בו בעתיד לדעתי שווה לך ללמוד ולהתמקצע בו כראוי בכדי לעסוק בו במקצועיות ובצורה הטובה ביותר.
ביאור נוסף להנדסאי חשמל
תודה רבה על תשובתך. אשמח לעזרה נוספת. לגבי מה שאמרת לעניין ההסבה לתואר ההנדסה, הבנתי שעדיין אצטרך בגרויות ופסיכומטרי גם אם יש לי תעודת הנדסאי. האם התעודה הזו תפטור אותי מתנאי הקבלה ובנוסף לאחר שאסיים התעודה אהיה כבן 30 כבר. האם התנאי קבלה יהיו כמו שהם או שיינתנו אפשרויות אחרות עקב התעודה והגיל? ודרך אגב הכוונה הייתה לאורט רחובות. הם גם טובים?
נ
נועה סטרוז
השלמה מהנדסאי למהנדס
שלום רב,
ישנה תוכנית ייחודית להשלמה מהנדסאי למהנדס. ישנם מוסדות לימוד המציעים תוכנית זו ללא ציון פסיכומטרי או התמקדות בציון הפסיכומטרי אלא רק בגרות, ביניהם: HIT המכון הטכנולוגי בחולון, הטכניון ועוד.
צירפתי עבורך מאמר (שמופיע כקישור בסיום התגובה שלי) ומסביר על תנאי הקבלה לתוכנית ההשלמה במוסדות הלימוד השונים ברחבי הארץ